Match på nya San Mames under söndagen då Athletic Bilbao tar emot Elche. Baskerna jagar en trepoängare på hemmaplan efter två raka förluster mot Atletico Madrid och Cordoba. Vänder det mot jumbon Elche?

  • Match: Athletic – Elche
  • Spel: Athletic -1 (asian)
  • Odds: 1,925 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 17:00

Athletic Bilbao har inte gått som förväntat den här säsongen och placerar sig först på en 12:e plats i tabellen, med 13 poäng upp till topp 6. Laget har haft en del skadebekymmer på nyckelspelare och sedan ställde även spelet i CL till det i ligastarten. Formen är tveksam för dagen då laget endast plockat en pinne på de fyra senaste matcherna, vilket förmodligen gör att vi får ett litet högre odds här. Men i förlusten mot Atletico (1-4) tycker jag att man gör en mycket bra match och det blev lite väl stora siffror till slut. I förlusterna mot Cordoba (1-0) samt Deportivo (1-0) har Aduriz saknats i anfallet och då har Athletic svårt att göra mål. Men nu fick man en bra genomkörare mot Celta Vigo (4-2) i cupen tidigare i veckan och lite islossning i målskyttet tror jag gör gott här.

Aduriz är tillbaka i speldugligt skick och det är viktiga nyheter för hemmalaget. Han spelade även cupmatchen mot Celta Vigo och stod för två mål framåt. I övrigt till dagens match saknas Aketxe samt Guillermo som går skadade. Inga större avbräck!

Athletic_200x200Elche_200x200

Elche har gått riktigt tungt i ligaspelet trots att man plockade poäng mot Villarreal (2-2) i förra omgångens derby på hemmagräs. Laget placerar sig som jumbo i La Liga och endast 11 poäng har man lyckats samla på sig hittills. Målskyttet har varit ett stort problem för Elche där det nästan bara är anfallare Jonathas som visat någon form av klass. Brassen har gjort 7 av lagets 15 mål så här långt, vilket säger en del. Men den stora boven är försvarsspelet som varit uruselt nästan hela säsongen. Man snittar exakt två insläppta mål per match denna säsong och det är den sämsta siffran i ligan. Genrepet inför denna match var inte heller det bästa där man blev totalt utspelade av Barcelona (5-0) i spanska cupen.

Gästerna saknar idag Mosquera och Manu Herrera som går skadade. Inte heller duktiga Rodrigues kommer till spel då han är på landslagsuppdrag.


Trots en del förluster på hemmagräs under säsongen så ser jag Athletic som ett mycket starkt hemmalag. Nu har man samtliga nyckelspelare redo för spel och med en 4-2 vinst mot Celta Vigo i cupen så tror jag att man surfar vidare på vinstvågen här. Jag tror på hemmavinst och jag tror Athletic löser den med ett par bollars marginal.

/e@sy