Fem matcher i La Liga denna onsdag och jag tycker vi har en hel del intressanta spelobjekt, där jag inleder med att kika till mötet Athletic Bilbao – Deportivo på nya San Mames. Baskerna kommer från en stark 3-0 seger på Mestalla där man dessutom fick vila några nyckelspelare. Dessa spelare får förmodligen starta dagens match och då får ett formsvagt Deportivo problem.

  • Match: Athletic Bilbao – Deportivo
  • Spel: Athletic Bilbao över 1,5 mål
  • Odds: 1,62 @ unibet
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Athletic Bilbao parkerar på en sjundeplats i La Liga just nu och den platsen innebär kval till Europa League nästa säsong om man lyckas behålla den. Men baskerna kan inte alls slappna av då både Eibar, Sociedad och även just Deportivo jagar bakom. Dessutom så har Athletic bara tre poäng upp till Sevilla och Celta Vigo, så en vinst vore givetvis skönt. Kikar vi till formen så ser det inte allt för bra ut med en seger på de fyra senaste matcherna, men laget har stött på tufft motstånd i form av Villarreal, Real Madrid, Sociedad och Valencia. Segern kom i senaste omgången borta mot Valencia (3-0) och det var en imponerande insats då Valverde valde att vila flertalet nyckelspelare från start. Nu är det hemmaplan och med tanke på den senaste plattmatchen på San Mames i derbyt mot Sociedad så tror jag att han trycker ut en stark elva här. Vilket lär innebära både Aduriz och Raul Garcia framåt i planen.
Hos hemmalaget stryker vi Williams, Boveda och Ibai Gomez, där jag endast ser anfallaren Williams som ett litet avbräck. Men samtidigt har Athletic fullgoda ersättare.

Athletic_200x200deportivo_200x200

Deportivo La Coruna fortsätter gå tungt i ligaspelet och är alltså utan seger under 2016, som enda lag i La Liga. Nu har det droppat in en del poäng tack vare oavgjorda resultat, men det är inget som man kommer konkurrera om europaplatserna med. Förlust i senaste omgången hemma mot Granada (0-1) och även fast Deportivo skapade en del fina möjligheter så släppte man även till väldigt många chanser. Hade inte Granada varit så fullkomligt usla i avgörande lägen så hade det ringt både två och tre gånger bakom German Lux i buren. Nu väntar ett betydligt tuffare motstånd och till skillnad från Athetlic så vilade inte Deportivo några spelare mot Granada, vilket bör sätta sina spår här. Dessutom har man två riktigt tunga avbräck defensivt som lär ställa till det.
Börjar vi med backlinjen så stryker vi försvarsgeneralen Sidnei som går skadad, vilket jag tycker är ett gigantiskt avbräck. Han har väldigt mycket rutin och det var virrigt i försvarslinjen utan honom senast. Dessutom så stryker vi målvakt German Lux som åkte på ett rött kort senast. Han har stått 25 av 26 matcher den här säsongen och nu får troligtvis kroaten Pletikosa debutera för sin nya klubb. 37 år gammal och ringrostig på San Mames, känns inte optimalt för gästerna. Sedan tidigare stryker vi även Cani, Dominguez och målvakt Fabricio.


Athletic har något att bevisa för sina härliga fans efter derbyförlusten mot Sociedad i senaste hemmamatchen. Det tror jag att ett formsvagt och vingklippt Deportivo får sota för idag. Hemmalaget över 1,5 mål spelas därför med en tyngre insats.

/e@sy