Ännu en dag med spansk cupfotboll och Celta Vigo beger sig till San Mamés för att ta sig an Athletic Bilbao. Celta Vigo har 1-0 att gå på från första mötet, men frågan är om det räcker här?

  • Match: Athletic – Celta Vigo
  • Spel: Athletic -1,5
  • Odds: 2,09 @ betsson
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 21:30

Athletic Bilbao går riktigt bra i ligan och borde fått med sig en vinst i förra omgången mot Sevilla (1-1) på bortagräs. Man börjar nu hitta tillbaka till det spel man hade för två säsongen sedan då man bollade med självaste Manchester United. Ganska ”enkel” ligamatch till helgen då Rayo Vallecano kommer besök och det gör att man satsar lite extra på cupen, stort plus att man även slipper resa under dessa dagar. Man kommer i stort sett mönstra det absolut starkaste laget här, med undantag för bästa mittbacken Laporte som får välbehövlig vila. Man har ett 0-1 underläge att hämta in i afton och det betyder att man måste in med två bollar här samtidigt som man håller nollan för att avancera, gör Celta Vigo ett mål så måste vi ha tre hemmamål. Full fart framåt att vänta alltså och på hemmagräset är Athletic otroligt starka med den support man får från fansen.

Laporte vilar alltså, i övrigt har man inga nya avbräck i truppen.

Athletic1

Celta Vigo har ingen vidare form i ligan och fick även stryk med hela 3-0 senast på bortagräs mot Valladolid i tunga väderförhållanden. Det var måndagsmatchen denna vecka och det innebär att Athletic har en dag längre vila i kroppen inför denna match. Dessutom har Celta en otroligt viktig ligamatch till helgen där bottenkollegan Osasuna kommer på besök till Balaídos, något som verkar finnas med i skallen hos tränare Enrique här. Han väljer nämligen att vila en hel del spelare där bland annat förstekeepern Yoel stannar hemma. Vidare så lämnar man även Oubiña, Fontás, Augusto Fernández, Bellvís, David Rodríguez hemma, de tre förstnämnda är startspelare en normal dag och är givetvis avbräck hos Celta Vigo. Sval inställning till det här returmötet med andra ord och med den inställning kommer man få det riktigt tufft mot ett hungrigt Athletic.

Förutom alla dessa spelare som man vilar så får man även klara sig utan Jon Aurtenetxe. Han är på lån från just Athletic och tillåts därför inte spela.


Athletic måste framåt här och till skillnad från Celta Vigo så tar man den här uppgiften på fullaste allvar och lär starta med starkast möjliga elva. Då ska man ha bra chans att köra över gästerna och ska man inte ta detta i förlängning så måste man vinna med två bollars marginal. Blir därför en insats strax under medel på Athletic -1,5!

/e@sy