Fin match på nya San Mamés under lördagen då Celta Vigo gästar Athletic Bilbao i en mycket viktig match för baskerna. Fjolårssäsongens ligafyra har öppnat säsongen mycket svagt och är i stort behov av poäng just nu. Men man kommer inte få några poäng gratis mot ett mycket skickligt Celta Vigo. Jag skippar 1×2 i den här matchen och går istället på ett över/under spel.

  • Match: Athletic – Celta Vigo
  • Spel: över 2,5 mål (goal line)
  • Odds: 1,90 @ bet365
  • Insats: 6,5/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Athletic Bilbao har som sagt fått en riktigt taskig start på säsongen och placerar sig just nu på en nedflyttningsplats med endast fyra inspelade poäng. Nu tror jag inte att laget kommer åka ur, vilket man heller aldrig gjort, men det är dags att börja plocka poäng nu. Laget kändes innan landslagsuppehållet väldigt tröttkört där många nyckelspelare fått slita hårt, både i ligaspelet och även i Champions League. Det känns som Valverde inte roterat allt för mycket i dessa matcher och då får man även betala priset i slutändan. Fansen kommer kräva en seger mot Celta Vigo och vi kan nog förvänta oss ett hemmalag som kommer köra så det ryker här. Man har även chans att skada gästerna både en och två gånger, för Celta Vigo kommer till spel utan två av sina bästa försvarare. Men Celta Vigo är inget dåligt lag framåt och jag kan garantera att man får sina kontringslägen i den här matchen. Då vilar ett mycket tungt ansvar på ynglingen Laporte i backlinjen, en Laporte som knappast fått någon vila under uppehållet. Han fanns med i det franska U21 landslag som fick se sig besegrade mot Sverige tidigare i veckan, så det finns risk för att han är lite trött i kroppen. Man ser även ut att fortsätta med De Marcos på högerbacken istället för Iraola, vilket helt klart är en försämring om vi kikar till det defensiva spelet.
Inga större avbräck för hemmalaget som till en början hade frågetecken för Aduriz. Men han finns med i truppen och kommer förmodligen till start.

Athletic_200x200celta_200x200

Celta Vigo har överraskat positivt inledningsvis på säsongen och placerar sig just nu på en sjätteplats, med endast en förlust på kontot. Den förlusten kom i senaste omgången då Villarreal (1-3) blev för svåra hemma på Balaidos. Offensivt så gillar jag verkligen det här laget där trion Larrivey, Nolito och Orellana har ett samspel som är otroligt bra. Nolito och Orellana är väldigt svårfångade på kanterna och Larrivey har sina stora styrkor inne i boxen. Välkomponerat med andra ord och det tycker jag även att försvaret är, speciellt mittbacksparet i Fontas och Cabral. Men någon Fontas kommer inte till spel på San Mamés, då han både går skadad och är avstängd. Inte heller Cabral ser ut att komma till spel även fast han finns med i matchtruppen, då han har någon form av revbensskada. Han kommer att testas sent men det ser inte särskilt ljust ut. Det innebär att man ska in med ett helt nytt mittbackspar, i en av de svåraste bortamatcherna i ligan, vilket inte är särskilt positivt. Cabral och Fontas har spelat varenda match i ligan hittills och man betyder oerhört mycket för det defensiva.
Hos gästerna så stryker vi även Oubina samt Augusto som varit borta en längre period nu.


Athletic tillsammans med en fanatisk hemmapublik kommer garanterat att driva upp tempot i den här matchen, för båda parter vill se en trepoängare nu. Man har även ett ypperligt läge i och med de defensiva bekymmer som Celta Vigo har, men jag tänker inte alls räkna bort gästerna här. Man har ett mycket kapabelt anfall och får man utdelning på sina kontringar så kan man mycket väl smita hem till Vigo med tre pinnar. Över 2,5 mål i matchen känns intressant och vi sätter en insats strax över medel på detta.

/e@sy