Returmöte på nya San Mames i afton där det känns som Athletic Bilbao redan löst avancemang efter 4-2 på bortagräs mot Celta Vigo. Det kommer innebära en hel del rotation hos hemmalaget idag och jag ger därför gästerna en vettig chans till att vinna matchen.

  • Match: Athletic – Celta Vigo
  • Spel: Celta (insatsen tillbaka vid oavgjort)
  • Odds: 2,55 @ unibet
  • Insats: 2,5/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Athletic Bilbao åkte ur Champions League med dunder och brak tidigt på säsongen, och inte heller i ligaspelet har man lyckats särskilt bra. Men i spanska cupen går det bättre och efter 4-2 vinsten på Balaidos förra veckan så är man så gott som vidare i cupen. Det ska väldigt mycket till för att Athletic ska missa avancemang och det ser nog tränare Valverde som ett bra tillfälle att vila spelare inför helgens mycket svåra bortamatch mot Villarreal i ligan. Efter chockförlusten mot Elche (1-2) på hemmaplan förra helgen så gäller det att baskerna börjar plocka segrar i ligaspelet nu.

Jag har läst en del uttalanden från Valverde de senaste dagarna och mycket tyder på att han kommer vila Aduriz från start här till förmån för unga Williams. Det finns ingen som helst anledning att slita på en skadebenägen Aduriz så länge det inte är absolut nödvändigt. Vidare så har Valverde sagt att både Iraola, Laporte samt San Jose haft lite småskavanker på slutet och inte tränat normalt. Därför är det troligt att dessa vilas från start.  Laporte betyder otroligt mycket för försvarsspelet och det hade varit ett gigantiskt avbräck om man vilar honom. Som brukligt byter man även målvakt när det är dags för cupmatch, där Herrarin ersätter Iraizoz.

Athletic_200x200celta_200x200

Celta Vigo hade en smakfull start på säsongen men har nu haft en riktigt jobbig period i ligaspelet. Nu tog man förvisso poäng i senaste ligamatchen mot Valencia (1-1), men innan dess hade laget sex raka ligaförluster på kontot. Men matchen mot Valencia var ett steg i rätt riktning då jag tycker Celta Vigo spelade riktigt bra. Orellana kostade bland annat på sig att bomma en straff i matchen, vilket kunde inneburit tre mycket välbehövliga poäng. Celta och tränare Berizzo har nog inga större förhoppningar på att avancera i cupen och det lär säkerligen bli en del rotation i laget idag. Men jag tycker att gästerna har den bättre bredden i truppen och tycker man ska ha bra chans att åtminstone vinna matchen.

Truppen som Berizzo tagit ut är riktigt bra, vilket inte innebär att han kommer riskera liv och lem här. Laget åker direkt från Bilbao till Barcelona (ligamatch mot Espanyol) och därför är de flesta med på resan. De enda som inte finns med på resan är Oubiña och Hugo Mallo som går skadade, samt Madinda som är på landslagsuppdrag.


Det här mötet är så gott som avgjort och därför tror jag det kommer roteras en hel del i startelvorna i kväll. Jag känner då att gästerna har en bättre bredd i truppen och för Athletics del så gör det inte speciellt mycket om man förlorar med uddamålet idag. Vi testar en mindre insats på det här spelet och fyller på lite om startelvorna ser bra ut.

/e@sy