La Liga är slut för den här säsongen men vi har fortfarande lite spansk fotboll på menyn innan vi går till vila. Det är finalen av Copa del Rey som ska spelas och det är Athletic Bilbao samt Barcelona som tagit sig dit. Barcelona är givetvis stora favoriter och jag testar ett målspel på katalanerna här.

  • Match: Athletic – Barcelona
  • Spel: Barcelona över 2,5 mål
  • Odds: 1,75 @ betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 21:30

Athletic Bilbao hade en katastrofal inledning på säsongen men spottade upp sig mot slutet och knep en sjundeplats i tabellen, vilket innebär spel i Europa League nästa säsong. I den spanska cupen måste vi säga att baskerna haft en del tur, både i matcherna man spelat och även lottningen i turneringen. Laget har slagit ut Celta Vigo (4-4), Malaga (1-0) samt Espanyol (3-1) på vägen till finalen, inga skitlag men absolut inga topplag i ligan. Barcelona, Atletico och Real Madrid befann sig på andra sidan trädet, så baskerna har knappast fått bekänna färg ännu. Hade den här matchen spelats på neutral mark eller hemma i Baskien så kanske jag hade gett Athletic små chanser idag, men inte nu. Trots att Athletic står som hemmalag så spelas matchen på Camp Nou, vilket inte är en fördel för Athletic. Lagen har mötts två gånger den här säsongen och det har slutat med segrar för Barcelona med 2-0 och 5-2. Matchen på Camp Nou slutade ”bara” 2-0, men då ska vi komma ihåg att Suarez inte var spelklar, samt Neymar bara spelade 25 min.

Inga större bekymmer hos Athletic idag som endast saknar långtidsskadade Muniain.

Tänkbar startelva: Herrerin; Iraola, Etxeita, Laporte, Balenziaga; San Jose, Benat, Williams, Rico, De Marcos; Aduriz.

Athletic_200x200barcelona_200x200

Barcelona har haft en strålande säsong hittills och har fortfarande chans att ta en trippel. Ligaguldet blev klart i näst sista omgången av La Liga och katalanerna har därför kunnat ladda ordentligt för det här mötet. Laget roterade friskt i sista ligamatchen mot Deportivo (2-2) och det var en vecka sedan den matchen spelades. Messi, Neymar och Suarez har varit stekheta på slutet och det är tänkt att denna trio ska lösa spelet åt oss. Barcelona får hemmaplan ikväll och även fast biljetterna är jämnt fördelat mellan lagen så är det givetvis en stor fördel för Barcelona att spela på den egna mattan. Laget har gjort 64 mål på 19 hemmamatcher i ligan under säsongen, vilket blir ett snitt på dryga 3,3 mål per match. Athletic kommer knappast att parkera bussen på Camp Nou med massvis av tillresta fans, och det tror jag kommer ge fina ytor åt hemmalaget.

Barcelona kommer till spel med full trupp och har därmed inga skador eller avstängningar.

Tänkbar startelva: Ter Stegen; Alves, Pique, Mascherano, Alba; Rakitic, Busquets, Iniesta; Messi, Suarez, Neymar.


Athletic är inte något lag som är direkt dåliga bakåt, men jag tror inte att man orkar stå emot här. Det kommer som sagt vara en hel del basker på läktaren och det tror jag innebär ett mer offensivt Athletic än vanligt. Det är knappast något som gynnar laget mot den här typen av motstånd och jag tror därför att vi får se minst tre mål från Barcelona här. Insats strax över medel på spelet!

/e@sy