Tredje mötet på nio dagar mellan Athletic – Barcelona, där det idag handlar om ligapremiär. Det har varit ganska tuffa matcher mellan dessa två lag i den spanska supercupen och jag tror det kan bli hårt spel även idag. Haglar korten?

  • Match: Athletic – Barcelona
  • Spel: över 6 kort (asian)
  • Odds: 1,80 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 18:30

Dessa två lag har som sagt redan spelat mot varandra två gånger den senaste tiden, detta i den spanska supercupen. Athletic plockade hem den titeln efter sammanlagt 5-1 över två matcher där baskerna tog en klar 4-0 seger i mötet på San Mames. Nu kommer det inte bli några sådana siffror i kvällens match, då Barcelona knappast lär sprätta ut någon reservbetonad elva. Jag förväntar mig en väldigt tät och jämn match, och då ska vi kunna få se en del kort i luften.

Kikar vi till första mötet på San Mames så landade vi till slut på 10 gula kort, vilket är en väldigt hög siffra. Men vi ska komma ihåg att det är ett väldigt bra tryck på San Mames, vilket eldar igång spelarna och sätter lite extra tryck på domaren. Returmötet i Barcelona landade vi på 6 gula kort och 2 röda kort, vilket även det blir 10 kort om vi ser till hur bet365 räknar sina kort. Vi har alltså klivit över linan klart vid dessa matcher och jag tror vi kliver över idag igen.

Athletic_200x200barcelona_200x200

Barcelona lär vara otroligt revanschsugna och måste spela lite mer fysiskt för att ha en chans mot Athletic. Baskerna spelar hela tiden på gränsen och gör det förbaskat bra. Sedan har Athletic en herre vid namn Aduriz uppe i anfallet. Han stångas under 90 min där han både ger och tar emot smällar. Det lär vara otroligt jobbigt att möta en sådan spelare och jag är övertygad om att han kommer ordna kort till barcaspelarna idag, framförallt då kanske Mascherano som även han spelar på gränsen till fult.

Kikar vi till domaren i matchen är det Carlos Del Cerro Grande, vilket är en lugn och bra domare i normala fall. Men San Mames är inte särskilt normalt och jag tror han blir tvingad att slänga upp lite kort idag för att markera. Som jag nämnt här innan så kommer även publiken göra sitt för att försöka påverka honom.

Vi testar en medelinsats på detta och plockar pengarna tillbaka på exakt 6 kort. Ett rött kort innebär två kort hos bet365, maximala antalet kort per spelare är 3 kort.

/e@sy