Under onsdagen smäller det på San Mames då Athletic Bilbao gästas av Barcelona i det första mötet utav två i Copa del Rey. Baskerna lär vara rejält revanschsugna efter tennissiffrorna på Camp Nou och med Aduriz tillbaka i truppen tror jag på två hemmamål här.

  • Match: Athletic – Barcelona
  • Spel: Athletic över 1,5 mål
  • Odds: 3,25 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Athletic Bilbao hade ingen större lycka i förra helgens ligamatch mot Barcelona, där det blev förlust med hela 6-0 till slut. Men det finns bra förklaringar till dessa siffror och den första är att laget stora anfallsstjärna Aduriz var avstängd. Men det största anledningen var det röda kort som målvakt Iraizoz drog på sig redan efter 4 minuter. Med en man mindre och utan sin stora anfallsstjärna så hade givetvis baskerna ingenting att sätta emot. Men chans till revansch nu och jag tror att Athletic kan få med sig ett riktigt bra resultat inför returen. För det första spelas matchen på San Mames, vilket inte är någon lek även fast man heter Barcelona. Sedan har vi Aduriz tillbaka nu och han bidrar så otroligt mycket till anfallsspelet med sina ständiga löpningar och starka luftspel. Med en del avbräck hos gästerna så kommer Athletic se sin chans till avancemang i det första mötet, så det lär nog bli full fart framåt i 90 min inför ett fullsatt San Mames. Dessutom ska vi som vanligt nämna fasta situationer där Athletic är urstarka. Barcelona är lite korta i rocken och kommer få problem där.
Athletic har skador på Raul Garcia, Elustondo och Ibai Gomez som inte kommer till spel här. Valverde brukar rotera på målvaktsposten, men lär säkerligen låta Iraizoz stå här för att vila Herrera inför helgens derby mot Eibar.

Athletic_200x200barcelona_200x200

Barcelona har spelat fantastiskt på slutet och hade inga som helst bekymmer mot Espanyol i den förra omgången, där Barcelona vandrade vidare med sammanlagt 6-1 över två möten. Även i ligaspelet har man knallform och katalanerna har faktiskt inte släppt in ett mål på fyra ligamatcher. Så det kanske kan tyckas märkligt att jag spelar Athletic över 1,5 mål här, men det tycker inte jag som ser samtliga matcher med Barcelona. Försvarsspelet är ingen höjdare och man släppte faktiskt till ett par riktigt heta chanser trots en man mer mot Athletic senast, som baskerna nog borde gjort mål på. Till dagens match saknar man dessutom vänsterback Jordi Alba som klev av skadad i senaste mötet lagen emellan. Sedan tidigare finns även Mathieu på skadelistan som är en trolig ersättare för Alba. Nu lär det bli Adriano på vänsterbacken och han har definitivt inte sina styrkor i det defensiva. Men det finns större bekymmer hos gästerna som jag tror kan innebära problem.
Suarez är avstängd efter matchen mot Espanyol och dessutom ryktas det om att Enrique ska vila Messi inför helgens svåra bortamatch mot Malaga. Utan dessa två försvagas man givetvis väldigt mycket offensivt, men även defensivt tycker jag. När inte Athletic behöver oroa sig allt för mycket över dessa spelare så kan man fokusera mer på anfallsspelet, dessutom får inte Barcelona fast bollen på offensiv planhalva på samma sätt utan Suarez och Messi.


Räkna med ett otroligt hungrigt Athletic som kommer ut till en fanatisk hemmapublik under onsdagskvällen. Med Aduriz tillbaka och en del bekymmer hos gästerna så tror jag att hemmalaget krigar in minst två mål här och ger sig själva ett bra utgångsläge inför returen på Camp Nou. Vi inleder med en insats strax under medel och fyller kanske på om startelvorna ser bra ut.

/e@sy