Det första mötet utav två i den spanska supercupen i afton när Athletic gästas av Barcelona hemma på San Mames. Barcelona visade inte upp något större försvarsspel mot Sevilla tidigare i veckan och jag tror vi kan få se en del mål även här.

  • Match: Athletic – Barcelona
  • Spel: över 3 mål (asian)
  • Odds: 2,075 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Athletic Bilbao hade en strålande avslutning på förra säsongen och som vanligt har det inte hänt särskilt mycket i spelartruppen inför kommande säsong. Laget tar bara in spelare med baskisk bakgrund och då är spelarmarknaden ganska tunn. Men det ser jag bara som en fördel att inte behöva spela in ett helt nytt lag. Försäsongen har varit upp och ner för baskerna och mycket av detta handlar om stora rotationer i matcherna. När laget mötte Inter (0-2) för dryga veckan sedan ställde man nästan upp med ett renodlat b-lag. Nu är det en titel på spel och självklart kommer Valverde ställa upp med starkaste lagen i kväll. Det har sålts en hel del biljetter och atmosfären på San Mames eldar alltid igång spelarna till offensivt upplägg. Inte den smartaste matchplanen mot ett lag som Barcelona, men det brukar bli underhållande matcher.

Till dagens match stryker vi Mikel Rico, Williams, Muniain, Iturraspe samt Ramalho hos hemmalaget. Spelare som varit borta under hela försäsongen och därför inga större avbräck. Men självklart blir mittfältet försvagat när både Rico och Iturraspe går skadade.

Athletic_200x200barcelona_200x200

Barcelona har redan plockat en titel den här säsongen då Sevilla (4-4) besegrades tidigare i veckan, då i den europeiska supercupen. Katalanerna fick 0-1 i baken tidigt, men gjorde sedan fyra raka mål och såg ut att gå mot en betryggande seger. Men uselt försvarsspel ställde till det och det krävdes en förlängning för att hämta hem bucklan. En underhållande match som bjöd på många chanser, vilket jag även förväntar mig i afton. Barcelona har ett sylvasst anfallsspel och vi såg mot Sevilla att Neymar inte saknades allt för mycket. Men försvarsspelet är oroande efter sevillamatchen och just styrkan hos Athletic är Barcelonas svaghet, nämligen spelet i luftrummet. Dessutom kan det finnas lite trötthet hos laget här, då matchen mot Sevilla bjöd på högt tempo över 120 minuter.

Till dagens match stryker vi Neymar, Jordi Alba och Douglas som går skadade. Även Mathieu och tredjekeepern Masip lämnas hemma. Sedan får inte Barcelona använda sig av nyförvärven Turan och Vidal. Tungt med två vänsterbackar borta.


Kikar vi på tidigare möten lagen emellan på San Mames så ser vi att det varit en del målkalas. Förra årets två möten här slutade 1-3 och 2-5. Det får bli en insats strax under medel på över 3 mål så hoppas vi på en underhållande match!

Testar även tre målskyttespel som känns lite intressanta med mindre insatser:

Aduriz gör mål på nick – 8,00 @ unibet - 0,5/10 units

Rakitic gör mål utanför straffområdet – 10,00 @ unibet - 0,5/10 units

Messi gör mål direkt på frispark – 10,00 @ unibet - 0,5/10 units

/e@sy