Toppmatch på San Mamés ikväll då Barcelona gästar Athletic Bilbao. Jag har siktat in mig på två högoddsare hos hemmalaget som jag ger hyfsade chanser att hänga en balja.

  • Match: Athletic – Barcelona
  • Spel: San José/Laporte målskytt
  • Odds: 10,00/19,00 bet365
  • Insats: 0,5/10 units vardera
  • Spelstopp: 21:00

Athletic Bilbao tar alltså emot Barcelona på nybyggda San Mamés ikväll, och man kunde knappast mött katalanerna vid ett mer passande tillfälle. Barcelona har ett koppel skador i truppen och framförallt i försvaret så tycker jag att det ser riktigt illa ut. Valdes är långtidsskadad och med Pinto i kassen så är Barcelona klart försvagade på den posten. Men även på ytterbackpositionen är man hårt drabbade då både Dani Alves och Jordi Alba fortsatt finns på skadelistan. Det är något som Athletic kan utnyttja då man har riktigt starka kantspringare i bland annat Muniain, De Marcos och Susaeta.

athleticlaporte

Det är från kanterna hemmalaget kommer attackera när jag målar upp en matchbild i min skalle, det kommer även innebära att man vaskar fram en del hörnor och även frisparkar i hyfsade lägen. När man väl får dessa så kommer man vara extremt noga med att inte slå bort något i onödan, för i luftrummet kan man verkligen straffa Barcelona. Man har flertalet bra huvudspelare i laget och två av dessa är mittbacksparet San José och Laporte. Man lyfter in dessa herrar i offensivt straffområde när det vankas hörnor/frisparkar och det blir nästan alltid farligt. San José har redan gjort tre mål den här säsongen på sex matcher från start och även Laporte har lyckats nicka in en balja på sina 13 matcher.


Det här är två spel som verkligen är värda en varsin liten slant till de här oddsen. Barcelona är allt som oftast ganska veka i luftrummet och inte heller målvakt Pinto är någon demon på att plocka ner bollar. Man kommer sättas under tryck där och då kan vi räkna med att dessa herrar finns på plats.

Insatsen tillbaka så länge spelaren befinner sig på bänken!

/e@sy