Vi bjuds på en måndagsmatch från Segundan denna vecka och den utspelar sig på nya San Mames, där Athletic gjorde mos av Levante under gårdagen. Men nu är det klubbens ungtuppar som ska försvara klubbmärket och det blir en väldigt tuff uppgift mot ett formstarkt Lugo. Blev positivt överraskad när jag såg oddsen här och har hittat ett vettigt spel. Häng med!

  • Match: Athletic – Lugo
  • Spel: Lugo (insatsen tillbaka vid oavgjort)
  • Odds: 2,25 @ bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Athletic Bilbao B har haft en tung säsong i Segundan hittills då laget placerar sig som nästjumbo med 14 inspelade poäng på 17 matcher. Nu är det ganska jämnt överlag i den spanska andraligan, men lagen kring nedflyttningsstrecket börjar skapa sig ett avstånd ner till baskerna nu. Det innebär att laget kommer gå hårt för tre poäng idag, precis som förstalaget brukar göra hemma på San Mames. Men detta är unga killar vi snackar om och misstagen har haglat tätt i de matcher jag sett med b-laget. Ser vi till resultaten på hemmaplan den senaste tiden så har man gått relativt starkt, men motståndet har inte varit särskilt tufft och ikväll väntar i mina ögon en betydligt tuffare uppgift. Gästerna har en del intressanta spelare uppe på topp, och där det kan blixtra till i spelvändningarna.
Skadeläget är inte speciellt ljust hos baskerna då man saknar ett tiotal spelare inför kvällen. Senast in på listan är mittfältaren Guarrotxena och anfallaren Villalibre, som tvingades utgå mot Osasuna (1-1) senast. Inte heller mittfältaren Oscar Gil kommer till spel då han fick sitt femte gula senast. Detta är tre startspelare alla dagar i veckan och därmed väldigt tuffa avbräck. Och som sagt, förutom dessa herrar saknar man ytterligare 6-7 spelare.

Athletic_200x200lugo_180x180

Lugo har gått bra under säsongen och parkerar just nu på en 9:e plats i tabellen med 26 inspelade poäng. Laget har bara två poäng upp till Alcorcon på sista playoff-plats, och kan därmed kliva förbi vid en vinst ikväll. Lugo är faktiskt det lag som förlorat minst matcher i Segundan denna säsong (3 stycken), tillsammans med Leganes. Då förstår vi att anledningen till den något blygsamma tabellpositionen är oavgjorda matcher. Innan den imponerande 3-1 vinsten mot starka Ponferradina förra omgången så hade Lugo fyra raka (!) 1-1 resultat i ligaspelet. På bortagräs har laget bara en vinst så här långt, men man har haft lite oflyt där Alcorcon kvitterade på tilläggstid i senaste bortamatchen. Idag är det enklare motstånd och jag tror att det mycket väl kan räcka med ett mål för att hämta tre poäng i Baskien idag. Det har man anfallare till där jag tycker vi ska nämna Jonathan Pereira som är en mycket kapabel herre på den här nivån.
Kikar vi till skadeläget hos gästerna så saknar man backarna Peurto och Hernandez, som även saknades senast mot Ponferradina. Man får tillbaka mittfältaren Seoane från avstängning och det är helt klart ett plus.


Lugo känns väldigt starka för dagen och jag tror det var viktigt för självförtroendet att sätta dit några bollar senast och besegra ett såpass starkt lag som Ponferradina. Idag väntar en lättare motståndare och en motståndare som är ordentligt vingklippt. Tycker vi erbjuds ett bra odds för Lugo DNB och en något tyngre insats åker in här.

/e@sy