Även första omgången av Segundan kompletteras idag och vi gör det på San Mames med Athletic Bilbao B som gästas av Girona. Hemmalaget är nykomlingar i andraligan och med en del skador i truppen så tror jag att gästerna från Katalonien drar det längsta strået.

  • Match: Athletic B – Girona
  • Spel: Girona (insatsen tillbaka vid oavgjort)
  • Odds: 2,10 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Athletic Bilbao B är nykomlingar i Segundan och vi får gå hela 19 år tillbaka för den senaste gången laget spelade fotboll i den spanska andraligan. Ynglingarna i Athletic Bilbao kom på en andraplats i Segunda B förra säsongen, men efter ett mycket långt playoff så tog man steget upp, mycket tack vare spelet på hemmaplan. Ytterligare en stark orsak till uppflyttningen var lagets skyttekung Sabin Merino, som belönades med en plats i förstalaget till den här säsongen. Det är ganska naturligt att de bästa spelarna tar klivet upp i förstalaget, så givetvis saknar b-laget de riktigt starka spelarna. Men samtidigt så får en del spelare ta klivet ner istället, vilket ger ett jämnare lag trots allt. Vi hittar bland annat namn som Saborit och Unai Lopez i årets trupp hos b-laget, vilket inte alls är några dåliga spelare. Lopez spelade runt 20 matcher för förstalaget under fjolårssäsongen. Blandade resultat från baskerna på försäsongen som närmast kommer från en 2-0 seger på bortaplan mot Real Oviedo.

Kikar vi till skadeläget hos hemmalaget så stryker vi idag försvarsspelarna Markel Etxeberria och Jon Agirre samt mittfältaren Martín Bengoa. Dessutom finns det frågetecken för ytterligare tre spelare. Inga bekymmer man vill ha inför en seriepremiär.

Athletic_200x200girona_200x200

Girona hade chansen att ta klivet upp i La Liga förra säsongen men föll verkligen på målsnöret den gången. Laget hade avancemanget i en liten ask tills Lugo kvitterade på övertid och skickade Girona till playoff istället. Starten på playoff gick inte att klaga på då laget bortabesegrade Zaragoza med 3-0 och såg ut att avancera vidare. Men i returmötet föll Girona ihop som ett korthus på hemmaplan och förlorade med 4-1. Nu gör man ett nytt försök att nå högstaligan och även fast truppen inte är lika stark som förra säsongen så har man fått behålla viktiga spelare. Anfallaren Sandaza gjorde många mål förra säsongen och han försvann till japanska ligan lite otippat, men både Mata och Sanchon fick man behålla och det är viktiga spelare. Även mittback och lagkapten Richy blev kvar i klubben, vilket är ytterligare en nyckelspelare. Girona har haft en bra försäsong där man närmast tvålade dit La Liga-laget Espanyol med hela 3-0. Det var en bra elva som Espanyol ställde på benen, så det är riktigt imponerande.

Skadeläget ser bra ut hos Girona som reser till Baskien med en stark trupp.


Svårt att riktigt veta vart man har lagen i början på säsongen, men Girona känns som det starkare laget utav dessa två. Athletic är nykomlingar, blivit av med sin bästa spelare och har dessutom en del skadebekymmer i truppen inför kvällen. Då gillar jag spel på Girona med insatsen tillbaka på kryss till strax över 2 ggr pengarna. Vi testar en insats strax under medel!

/e@sy