Match på nya San Mames idag där Athletic Bilbao påbörjar sitt äventyr i Europa League. Det är tysk motstånd i form av Augsburg på andra sidan planen, ett lag som börjat säsongen lite trevande. Athletic brukar vara väldigt starka på hemmagräs och jag testar mig därför på ett målspel på hemmalaget.

  • Match: Athletic – Augsburg
  • Spel: Athletic över 1,5 mål
  • Odds: 1,87 @ unibet
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 21:05

Athletic Bilbao har inlett säsongen lite tveksamt med endast en vinst på de tre första matcherna, men jag är övertygad om att laget kommer trumma igång nu framöver. Första förlusten kom mot Barcelona (0-1) på hemmagräs och sedan blev det även förlust i andra omgången på bortagräs mot ett formstarkt Eibar (0-2).  Men i senaste vinstmatchen mot Getafe (3-1) var Athletic tillbaka i gammal god form och det var aldrig något snack om saken där. Athletic tog sig till många fina lägen och har man en spelare som Aduriz där framme så smäller det. Han gjorde nämligen två mål mot Getafe och sedan fick även nyförvärvet Raul Garcia komma med i målprotokollet. Garcia, närmast från Atletico Madrid, är en riktig klassvärvning som Athletic lyckats med. Båda dessa herrar finns med i dagens trupp som Valverde plockat ut och han har inte roterat allt för mycket i tidigare europamatcher, så jag förväntar mig en stark elva här.

De enda avbräcken hos hemmalaget är mittfältaren Iturraspe samt anfallaren Williams som går skadade.

Athletic_200x200augsburg_200x200

Augsburg överraskade stort förra säsongen då laget placerade sig på en femteplats i Bundesliga. Starten på denna säsong har dock varit allt annat än lyckosam då Augsburg samlat på sig en endaste poäng över fyra omgångar, detta mot Eintracht Frankfurt (1-1) i omgång nummer två. Laget var mycket nära att plocka poäng på bortagräs mot självaste Bayern München i senaste omgången, men fick ge sig i 90:e minuten då Thomas Müller förvaltade en straff på bästa vis fram till 2-1. Men det var ren och skär uppvisning från Bayern som borde gjort fler än två mål på nästan 30 (!) målchanser som laget skapade. Om inte avsluten hamnade metern utanför så stod en storspelande Marwin Hitz i vägen. Ska även nämnas att Augsburg har en väldigt viktig hemmamatch mot Hannover till helgen, där det gäller att plocka poäng för att inte halka efter ännu mer.

Hos gästerna stryker vi anfallaren Raul Bobadilla, backen Jeong-Ho Hong och mittfältare Caiuby.


Athletic spelade otroligt bra mot Getafe senast och kommer man upp i samma nivå idag blir de svårslagna. Det som är härligt med baskerna är dessutom att man inte lägger sig på något försvar om de tar ledningen, utan här är det full fart framåt som gäller hela tiden. En insats strax över medel åker in på minst två hemmamål!

/e@sy