Match på San Mamés där ett hårt pressat Bilbao nu måste plocka poäng för att undvika att sjunka längre ner i tabellen, men kvällens motståndare från huvudstaden blir ingen lätt nöt och knäcka. Går på ett målspel i den här matchen som känns bra.

  • Match: Bilbao – Atlético
  • Spel: båda lagen gör mål
  • Odds: 1,83 @ bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Athletic Bilbao har halkat allt längre ner i tabellen efter ett gäng mindre bra resultat på slutet och det vill till att man plockar en trepoängare nu för att klättra i tabellen. Vi får gå tillbaka till 15:e december för att hitta lagets senaste vinst då man bortaslog Mallorca med 1-0. Men efter detta har man alltså samlat på sig tre förluster och ett kryss, i matcher där man snittat ungefär två insläppta mål per match. Och just försvarsspelet tycker jag är lagets svaga punkt där man inte alls hittat rätt under säsongen, för rent offensivt tycker jag det här laget helt klart är ett mittenlag i tabellen. Med lirare som Susaeta, Muniain och främst Aduriz (bilden) så kommer Bilbao vara ett hot mot samtliga lag i la liga.

Inga större avbräck idag då endast Iñigo Pérez och Galarreta finns på skadelistan.

Atlético Madrid ser väldigt stabila ut i dagsläget och jag tycker man visar upp ett spel med väldigt stort självförtroende. Sju raka matcher utan förlust nu där man har fyra vinster och tre oavgjorda. Men samtliga vinster har kommit hemma på Vicente Calderon och på resande fot är man inte alls lika vassa. Man har inte vunnit på sex raka bortamatcher nu och man har släppt in mål i fem av dessa matcher. Nu har man förvisso stött på både Barcelona och Real Madrid på slutet men jag tror fortfarande Bilbao kan skaka om Atlético rejält med den offensiv som man har.

Bortalaget får klara sig utan Falcao (skadad) och Gabi (avstängd), två tunga avbräck!


Bilbao kommer elda på från start tror jag, för man behöver verkligen tre poäng i det här läget som man befinner sig i. Det kommer leda till att Atlético får fina kontringslägen och trots att man saknar Falcao så tycker jag det finns en tillräckligt bra offensiv för att spräcka hemmalagets nolla.

Blir även två målskyttspel i matchen för en mindre slant:

Aduriz målskytt – 2,75 @ bet365 – 0,5/10 units

Diego Costa målskytt – 3,00 @ unibet – 0,5/10 units

/e@sy