Mycket fin kamp på nya San Mames i afton där Atletico från huvudstaden gäster Athletic Bilbao. Just kamp tror jag det blir mycket av den här matchen och det öppnar verkligen för mitt spel. Får vi se många ”ostskivor” här månne?

  • Match: Athletic – Atletico
  • Spel: över 5,5 gula kort
  • Odds: 1,60 @ betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Athletic Bilbao är svårstoppade hemma på San Mames och även fast man stod för en blek insats mot Cordoba (0-1) senast så kan vi räkna med ett heltaggat hemmalag här. Atmosfären brukar vara riktigt bra från läktarhåll och det är givetvis något som gynnar det här spelet, då det kommer vara nästintill fullsatt idag. Spelarna eldas igång ordentligt av trycket från fansen och då är det lätt att det blir mer hjärta än hjärna i duellerna. Kikar vi på hemmamatcherna Athletic spelat den här säsongen så har endast öppningsmatchen mot Levante (5 gula) gått under 5,5 gula kort. Efter den matchen har vi alltså sex raka hemmamatcherna med en hel del kort, och jag förväntar mig att kvällens möte är lite extra laddat.

Athletic_200x200atletico_200x200

Atletico Madrid snittar exakt tre gula kort per match den här säsongen, vilket jag kan tycka är relativt mycket för ett topplag. Man har även drabbats av tre stycken röda kort hittills på 15 matcher, vilket är en hög siffra. Det finns en del hetlevrade spelare i laget och det är självklart att även Atletico kommer eldas igång av atmosfären på San Mames. Lite oväntat så är det anfallare Mandzukic (5 gula) som dragit flest gula kort den här säsongen, tillsammans med inte lika fullt otippade Koke och Mario Suarez.

Kikar vi då på domaren så är det Jose Alejandro Hernández Hernández som håller i pipan idag. En herre som snittar just 5,5 gula kort den här säsongen på 8 dömda matcher. Formen är bra då han vevade ut 8 gula (+ 1 rött) i Granada – Valencia senast och gången innan det 7 gula i Elche – Cordoba. Jag förväntar mig att det här mötet blir betydligt tuffare och då ska han kunna kasta ut en del från bröstfickan.


Jag brukar inte satsa allt för hårt på dessa kortspel, men idag så tror jag att det kommer smälla ordentligt på San Mames. Vi testar en insats strax över medel på över 5,5 gula.

Blir även spel på ett rött kort i matchen till 2,75 @ betsson - 1/10 units

/e@sy