Hela sex matcher från La Liga denna onsdag och vi startar på nya San Mames där Athletic Bilbao gästas av Atletico Madrid. Gästerna har vittring på ligaguldet och borde klara av ett Athletic utan sina två bästa spelare.

  • Match: Athletic – Atletico 
  • Spel: Atletico Madrid
  • Odds: 1,95 @ unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Athletic Bilbao har stått för en riktigt bra säsong så här långt och placerar sig som femma i La Liga med 54 inspelade poäng. Laget har fortfarande chans att nå Villarreal på en fjärde och sista CL-plats, men det mest troliga är att baskerna spelar i Europa League även nästa säsong. Truppen är inte den bredaste och när det nu närmar sig slutet på säsongen så tycker jag det är ett slitet Athletic vi fått se, trots att man har två raka segrar i ligaspelet. Lagets bästa försvarsspelare, Laporte, har matchats otroligt hårt hela säsongen och det var väl ingen större överraskning att han till slut skadade sig. Samma visa med lagets store målskytt Aduriz som också matchats hårt och nu går skadad. Två av lagets absolut bästa spelare och även fast man har ersättare som duger mot lättare motstånd så tror jag inte det räcker till idag.
Förutom Laporte och Aduriz stryker vi även anfallaren Sabin. Sammanlagt har dessa tre spelare stått för 25 av lagets 51 mål den här säsongen.

Athletic_200x200atletico_200x200

Atletico Madrid imponerar säsong efter säsong nu och jag trodde verkligen inte att laget skulle blanda sig i någon guldstrid den här säsongen, eller gå långt i CL för den delen. Men nu är man framme i semifinal av CL efter att ha eliminerat Barcelona och dessutom skuggar man katalanerna i ligatabellen på samma poäng. Formen är fin med tre raka ligasegrar och det som är väldigt positivt är att laget nu fått igång målskyttet. 11 mål på de tre senaste omgångarna då Granada (3-0), Espanyol (3-1) och Betis (5-1) besegrats. Det är även många som kan göra det framåt nu för tiden även fast Torres och Griezmann är dem som stått för flest mål på slutet. Defensivt är det lika stabilt som vanligt och nu börjar även skadeläget i försvarslinjen ljusna vilket är viktigt när det duggar många matcher.
Gabi är avstängd till dagens match och vidare så saknar man skadade duon Gimenez och Tiago. Men jag tycker det finns lämpliga ersättare för alla dessa och Simeone brukar kunna väcka liv i samtliga spelare i laget.


Athletic hade en otroligt tuff match mot Sevilla förra veckan och jag trodde nog att man skulle få det tufft mot Malaga. Spelet imponerande inte trots vinsten där och när man nu stöter på ett Atletico som slåss för ligaguldet så tror jag det tar stopp. Raka tvåan spelas!

/e@sy