Den tidiga matchen från Spanien denna lördag utspelar sig på nybyggda San Mamés. Där ska Athletic Bilbao hoppa tillbaka på vinnarspåret efter derbyförlusten mot Sociedad förra omgången. För motståndet står ett Almeria som avancerat kraftigt i tabellen på slutet.

  • Match: Athletic – Almeria
  • Spel: Athletic -1,5
  • Odds: 2,05 @ unibet
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 16:00

Athletic Bilbao har stått för en imponerande inledning på säsongen och placerar sig på en fjärdeplats efter 18 spelade omgångar. Men det är inte bara tabellplaceringen som är bra utan även spelet har sett ruskigt bra ut på slutet. Förutom att man spelar med ett enormt stort hjärta så har man även ett passningsspel som sitter där det ska. Det negativa med Athletic är att man saknar en ordentlig striker i laget, där både Aduriz och Toquero visat att man inte håller. Lagets bästa målskytt är San José (4 mål), och han är som bekant mittback. Men nu är Kike Sola tillbaka från skada och han visade i cupmatchen mot Betis att han blir att räkna med framöver. Han var lite ringrostig i avgörande lägen, men det positiva var att han tog sig till en hel del lägen med otroligt smarta löpningar. Defensivt så är baskerna bra mycket stabilare än förra säsongen och ynglingen Laporte har visat att han utan tvekan kommer bli en mittback världsklass i framtiden.

Enda lilla avbräcket hos hemmalaget är Gurpegi som är avstängd här. Men San José är minst lika bra och kommer ersätta utan större problem. I övrigt har man även Moran och Albizua borta i den här matchen.

Athletic1

Almeria låg länge på en nedflyttningsplats i tabellen, mycket tack vare ett offensivt tänk och uruselt försvarsspel. Men man har nu väldigt fin form och kommer in här med tre förlustfria matcher, där man dessutom hållit nollan. Väldigt fint på papperet men i ärlighetens namn så har man inte ställts mot något tyngre motstånd och jag vet inte om försvarsspelet blivit så mycket bättre. Espanyol (0-0), Betis (1-0) och Granada (3-0) kan inte jämföras med en bortamatch mot Athletic, dessutom så tycker jag inte att man imponerat överdrivet mycket i dessa matcher. Förvisso spelade man ut Granada i förra omgången, men både mot Espanyol och framförallt Betis så var man det klart sämre laget. Man kommer bli satta under rejält tryck i dagens match och jag tror helt enkelt man är för dåliga defensivt för att orka stå emot.

Hos bortalaget stryker vi högerback Nelson och bästa målskytten Rodri (7 mål) som båda går skadade. Även anfallare Jonathan Zongo missar matchen då han är avstängd.


Athletic är fortfarande obesegrade hemma på San Mamés och jag kan inte se hur den första förlusten ska komma här. Trots att man förlorade mot Sociedad förra omgången så var man det klart bättre laget och spelet imponerar stort just nu. Sätter man bara dit sina lägen idag så ska man kunna vinna detta med två bollars marginal. Insatsen blir strax under medel!

Som vanligt när det gäller Athletic så blir det även ett par målskyttespel till intressant odds:

San José målskytt – 5,50 @ bet365- 0,5/10 units

Laporte målskytt – 11,00 @ bet365- 0,25/10 units

Dessa två herrar flyttar alltid in i offensivt straffområde på fasta situationer och är otroligt starka på skallen. San José är ju även hemmalagets bästa målskytt som sagt. Helt klart värt två mindre insatser!

/e@sy