Dag tre med spansk cupfotboll där Athletic Bilbao tar emot Alcoyano hemma på nya San Mames. Vi har 1-1 från första mötet där baskerna dominerade matchen ordentligt. Detta ska man vinna utan större bekymmer!

  • Match: Athletic – Alcoyano
  • Spel: Athletic -1,5
  • Odds: 1,62 @ betsafe
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Athletic har kommit igång efter en tuff start på säsongen, där man inte riktigt lyckades med att kombinera ligaspel med europaspel. Laget har hoppat upp till en mittenposition i ligan och vi kan nog förvänta oss att man krigar om en europaplats i slutet på säsongen. Försvarsspelet har varit riktigt bra den här säsongen där man endast släppt in 16 mål på 15 ligamatcher. Då ska vi ha i åtanke att man fick stryk med 5-0 mot anfallsmaskinen Real Madrid. 1-1 från första mötet mot Alcoyano alltså och det var inte direkt något resultat som speglade matchbilden. Baskerna dominerade stora delar av matchen och det är klasskillnad mellan dessa lag. Truppen som tränare Valverde tagit ut till dagens match är riktigt stark och det visar på att han underskattar Alcoyano på något vis. Nu blir det självfallet rotation i startelvan, men det finns kapacitet om så krävs, bland annat anfallare Aduriz.
Försvarsspelarna Iraola samt Etxeita dras med skadebekymmer och kommer inte till spel i dagens match. Inga avbräck!

Athletic_200x200

Alcoyano hör hemma i Segunda B, vilket är tredjeligan i Spanien. Om ni läste min rek om Villarreal – Cadiz (3-0) igår så håller alltså Alcoyano ungefär samma klass som Cadiz. Laget spelar i grupp 3 och efter 17 spelade omgångar så placerar sig laget på en sjundeplats i tabellen. Det gäller att hamna topp 4 för fortsatt kval och jag tror Alcoyano ser kvällens cupmatch mest som en rolig upplevelse. Alcoyano har en viktig bortamatch mot Cornella i helgen och jag tror inte man offrar allt för mycket för ett bra resultat på San Mames. Får vi se ett tidigt hemmamål här så tror jag att det kan rinna på.

Gästerna får tillbaka mittfältare Antonio Bello från avstängning, i övrigt ser det ut som man mönstrar samma trupp som senast.


Jag tycker det finns en del liknelser från gårdagens match mellan Villarreal – Cadiz här. Athletic är väldigt starka på hemmaplan och man har ett spel efter backen som tröttar ut sitt motstånd, precis som Villarreal. Ett lag från tredjeligan ska inte hänga med i svängarna här och jag tror därför vi får se en enkel seger för Athletic. Medelinsats på en hemmavinst med minst två bollar!

/e@sy