Vi tar oss till Bergamo där hemmalaget Atalanta tar emot gästande Sampdoria i en match som säkerligen kommer bli hyfsat jämn, men jag tror det ena laget har en liten fördel här. Atalanta får tillbaka 3 spelare som var avstängda mot Juventus senast och bortalaget Sampdoria kommer till denna viktiga bortamatch med 3 bra spelare avstängda. Så vad spelar jag? Läs vidare!

  • Atalanta – Sampdoria
  • Spel: Atalanta draw no bet
  • Odds: 1.77 @ Unibet
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Atalanta kommer från 3 raka förluster och många kollar säkert på just det, dock har man haft tufft motstånd med idel topplag som Fiorentina, Inter och nu senast Juventus. Och ska man dra nån slutsats av dessa matcher så tycker jag att man spelat bra ändå och nu senast så mötte man ju ett Juventus med minst 5 ordinarie borta och man gjorde det bra med tanke på förutsättningarna trots att det blev förlust med 2-1. Juventus är ju riktigt starka på deras hemmaplan så inte så konstigt att det blev förlust liksom.

Nu får man tillbaka 3 spelare varav 2 är på väldigt viktiga positioner och som säkerligen kommer stärka upp laget rejält. Vi snackar om mittbacken Benalouane och centrale mittfältaren Carmona. Dessutom får man tillbaka Pinilla på topp som i sina bästa stunder har en hög nivå. Man saknar dock Zappacosta, Moralez, Biava och Raimondi fortfarande.

Men med de spelare man har tillbaka plus att man har hemmaplan så tror jag absolut att man kommer gå för seger här mot ett formlöst Sampdoria med flera avbräck. Oddsen för en rak seger är fortfarande bra, men jag fegar lite och kör draw no bet som är pengarna tillbaka vid oavgjort.

atalanta_200x200    sampdoria_200x200

Sampdoria har som vi alla vet tappat sin viktigaste spelare offensivt i form av Gabbiadini och man har sen dess inte alls haft samma fart i offensiven, man har tappat det helt med andra ord. Dessutom har man kommit in i en formsvacka där man inte vunnit på 6 raka matcher om vi räknar in 1 cupmöte också. Då är det 3 oavgjorda på hemmaplan och 3 förluster på bortaplan som gäller.

Till denna match så har vi dessutom 3 avstängningar i ett Sampdoria som inte har så bred trupp. Det är anfallaren Eder som varit den som i alla fall haft nån sorts form i anfallet, sedan har vi viktiga mittfältarna Soriano och framförallt Pedro Obiang. Det är tufft att ha alla borta samtidigt. Lägg även till att man sålt mittbacken Gastaldello till Bologna, där har man ju i och för sig bra ersättare, men ändå. Nu ska en avdankad Samuel Eto’o och en matchotränad Luis Muriel in på topp och jag tror inte alls det kommer funka så bra som man hoppas på.

Man har som sagt tappat formen helt efter en bra höst och man har nu viktiga spelare borta samt sålda spelare som varit viktiga för laget. Och man har spelat som bäst hemma i Genova, och nu möter man ett Atalanta som nästan alltid brukar vara bra hemma i bergamo. Tuff uppgift för ett formsvagt Sampdoria minst sagt.


Atalanta kommer absolut gå för seger i denna match nu när man för en gångs skull möter ett överkomligt motstånd igen. Dessutom med 3 viktiga spelare tillbaka. Spelet har sett betydligt bättre ut än resultatraden. Det känns som att en vinst kommer allt närmare, typ nu. Sampdoria har tappat formen helt efter en bra höst. Och under januari tappat 2 bra spelare, och nu 3 avstängningar mot ett taggat Atalanta. absolut inte optimalt. Nä jag tror det blir en tuff uppgift för Sampdoria denna dag. Jag spelar Atalanta draw no bet till oddset 1.77. Insatsen blir strax över medel. Jobbbaaaa!

/ L’orso