Tidig match i Italien mellan Atalanta och Milan som drabbar samman 12.30 på söndagsförmiddagen. Hemmalaget har inget att spela för medan motståndarna Milan måste vinna om man skall lyckas nå Europa league platserna. Jag har saken klar för mig och det är inte den raka tvåan, häng på!

Atalanta – Milan
Spel: Milan först till 2 mål i matchen
Odds: 1.90 @ Ladbrokes 
Insats: 6/10
Spelstopp: 12.30

Atalanta har sedan länge klarat kontraktet och man har ingenting att spela för och det märks tydligt på lagets vilja, engagemang och poängplockande i de senaste matcherna. Man har 4 förluster och 1 oavgjord match bakom sig nu och inför den här matchen har man bekymmer i truppen. Man saknar försvararna Giuliano Stendardo (28/2), Stefano Lucchini (19/1) och Yepes (24/0) som är skadade samtidigt som mittfältaren Estigarribia (12/1) är avstängd och anfallaren Livaja (20/2) är skada. Formen är med andra ord usel och man har defensiva bekymmer inför den här matchen vilket talar emot laget. Man har dessutom varit svaga på sin hemmaplan den senaste tiden då man kryssade mot bottenlaget Genoa senast och dessförinnan förlorade man med 1-3 mot Verona och 0-2 mot Sassuolo. Nu ställs man mot tuffare motstånd än dessa och då bör man få problem!

atalanta_200x200 milan_200x200

Milan är i riktigt fin form för dagen och kommer närmast från en seger i derbyt mot Inter vilket bör ha stärkt laget ännu mer. Man har 5 segrar och 1 förlust på lagets 6 senaste matcher. Man ser riktigt stabila ut och man spelar för den sista Europa Leagueplatsen i serien då man har 3 poäng upp till Inter som innehar den sista platsen ut i Europa. Man får klara sig utan avstängde förstekeepern Christian Abbiati här samt Valter Birsa och Riccardo Saponara som båda dras med skadebekymmer. Detta är inget som skall ställa till det för Milan utan de bör pliktmässigt vinna den här matchen mot ett svagt Atalanta. Om man ser till laget spel på bortaplan så åkte man på stryk senast mot Roma med 2-0 men före det besegrade man Genoa med 2-1 och dessförinnan Fiorentina med 2-0. Man har ett formstarkt lag som spelar med gott om självförtroende och tar man bara tillvara på sin målchanser här så löser man detta spelet utan problem!

Kort summering: 
Milan måste vinna den här matchen så räkna med offensivt spel och det bör man klara mot ett Atalanta som är decimerat i defensiven med sina skador. Man bör inte ha mycket att sätta emot här utan Milan bör vinna komfortabelt och man bör göra 2 mål i matchen här! Formen är på topp för laget och man möter att oinspirerat Atalanta här, Balotelli löser detta åt oss!