Vi tar oss till bergamo där Atalanta tar emot ett Lazio som all motivation i världen att gå för fullt här. Samtidigt ska vi komma ihåg att Atalanta inte är det lättaste laget att slå på deras hemmaplan. Dessutom gör dom nästan alltid mål numera så då krävs det att Lazio gör fler, vilket jag i och för sig tror dom gör. Lazio slåss ju om att ta den där 2a platsen i ligan som ger direktplats i Champions League och man gör det mot Roma först och främst. Öppen tillställning lär det bli. Jag spelar på just det!

  • Atalanta – Lazio
  • Spel: Över 2.5 mål
  • Odds: 1.90 @ bet365
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Atalanta har varit väldigt målglada senaste tiden men även släppt in mycket mål, man såg mot Empoli hemma näst senast vilka lägen dom släppte till Empoli att göra mål och som ju borde gjort fler än de 2 mål, den matchen slutade 2-2. Senaste mötte man Cesena och det var likadant där och den matchen slutade också 2-2. Jag ser inga förbättringar i försvaret och när man nu möter Lazio som är ännu bättre offensivt än ovan nämnda lag så kan det gå riktigt illa. Men offensivt har man ju varit effektiv så det stinker om det, bara fortsätta i den andan i den här matchen tycker jag. Dessutom är man i teorin inte helt klara för Serie A spel nästa säsong men 1 poäng här skulle nog göra slag i den saken.

Dock så saknas bäste målskytten Denis (8 mål) på grund av avstängning men jag tycker att ersättaren Pinilla (5 mål) i sina bästa stunder är en fullgod ersättare så är inte jätteorolig där. Defensivt så saknas backen Benalouane som jag tror påverkar mer faktiskt än Denis bortfall.

atalanta_200x200   lazio_200x200

Lazio kom av sig med den monsterform man hade när man mötte Juventus borta och torskade med 2-0, även om man spelade bra i den matchen och dominerade stundtals. Sedan följde man upp det med att spela 1-1 hemma mot Chievo. Men nu senast vann man mot Parma med 4-0 och man är back on track så att säga. Och eftersom Roma också vann senast är dom bara 1 poäng efter i kampen om 2a platsen som ger en direktplats till Champions League. Så en vinst här är nog det enda som räknas.

Man saknar dock måltjuven Klose (12 mål) på grund av avstängning,men återigen så tycker jag man har goda ersättare och det verkar som om kaptenen Mauri (9 mål) tar hans plats. Sen har man ju fortfarande Candreva (8 mål) och Felipe Anderson (10 mål) på topp så. Defensivt så saknar man backen De Vrij och grovjobbaren Biglia på mittfältet, det är däremot en tyngre smäll skulle jag säga. De Vrij har varit den stabilaste av alla i backlinjen och Biglia har fightats riktigt bra framför backlinjen.


Atalanta saknar både offensiva och defensiva spelare pga avstängning men tycker man har goda ersättare. På hemmaplan är man svårtuggade och gjort mål i nästan varje hemmamatch denna säsong, senaste tiden har man varit extra effektiva dessutom och varit inblandade i målrika matcher. Defensiven ser allt annat än bra ut just nu. Lazio har många spelare som kan avgöra, men får dock klara sig utan Klose. Defensivt ser det dock värre ut när stabile De Vrij och grovjobbaren Biglia saknas. Tror ändå man vinner här och man gör minst 2 mål. För en vinst måste man nog ta ifall man ska behålla 2a platsen i ligan. Jag spelar Över 2.5 Mål till oddset 1.90. Insatsen blir strax över medel. Avanti!!

/ L’orso