Ett hemmastarkt Atalanta tar emot ett extremt formsvagt Genoa, i alla fall om man kollar till resultaten. Tycker dock Genoa förtjänade minst 1 poäng senast i derbyt mot Sampdoria. Här lär Atalanta säkerligen vara det bättre laget och förmodligen också ta ledningen så småningom som dom ju brukar på hemmaplan. Och med det scenariot så känns dagens spel givet, i annat fall så kan det absolut gå vägen ändå tycker jag. Men vad spelar jag då?

  • Atalanta – Genoa
  • Spel: Genoa över 4.5 hörnor
  • Odds: 1.72 @ bet365
  • Insats: 7,5/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Atalanta förlorade återigen senast borta mot Udinese (2-1) och har nu 4 förluster på de 5 senaste så formen är inte direkt bra hos Atalanta. Man har dock haft 3 bortamatcher och 2 hemmamatcher där man van ena hemmamatchen. Det är ju just på hemmaplan som man är som bäst och i princip alltid varit. Här brukar man ta kommandot och det är väldigt sällan man förlorar. Man kanske kan tro att Atalanta är ett väldigt tajt spelande lag, men på hemmaplan så brukar det faktiskt bli offensivare och därmed så brukar motståndarna komma igenom titt som tätt.

I hemmalaget så stryker vi mittfältaren Marten De Roon som är avstängd, vilket är ett tungt avbräck. I övrigt så har vi skador på anfallaren Mauricio Pinilla och mittfältarna Carlos Carmona och Cristian Raimondi.

Kollar vi till hörnor så har Atalanta i snitt släppt till 4.4 hörnor på hemmaplan och 5.1 hörnor på bortaplan så visst släpper man till en del hörnor och man möter nu ett hörnstarkt lag i Genoa. Framförallt så brukar det bli en hel del när man själva har ledningen i matcherna och chanserna är stora att man mycket väl kommer ta ledningen här.

atalanta     Genoa_cfc

Genoa har en fruktansvärt usel form och inte blev den bättre när man förlorade i onsdags i derbyt mot Sampdoria (2-3). Men man förtjänade nog minst 1 poäng där men det är lite så det sett ut en del, man har väldigt mycket otur trots att man skapar en del chanser både på hemmaplan och bortaplan. Normalt sätt så borde detta vara en ganska jämn match där Atalanta dock har lite fördel i och med hemmaplan, men deras form är inte heller så bra. Men tror ändå att hemmalaget kommer vara det bättre laget men Genoa med sina kontringar kan skapa en del chanser via kanterna.

I bortalaget så är anfallaren Diego Perotti fortsatt avstängd, vilket är ett avbräck. Sedan så har vi skador på mittfältaren Tino Costa, samt backarna Issa Cissokho och Diogo Figueiras.

Och Genoa har i snitt skapat 6.3 hörnor på hemmaplan och 5.2 hörnor på bortaplan så det är ett väldigt hörnlag detta, inget snack. På slutet har man skapat en hel del hörnor dessutom. Och kan mycket väl tänka mig att det kommer bli en del hörnor här, då man troligen kommer få jaga mål ganska länge.

——————————————————————————————————————————————————-

Atalanta är starka på hemmaplan men formen är inte den bästa. Tror väl dock att man kommer vara starkare här. Tung avstängning på mittfältaren De Roon som kan ställa till det defensivt och som hade varit bra att ha när Genoa ställer om en del. Genoa är ett dåligt bortalag och usel form så tror inte man tar några poäng här. Men hörnor skapar man en hel del både hemma som borta, och i och med att man säkerligen komma behöva gör mål här så kommer man också skapa sina hörnor. Jag spelar Genoa över 4.5 hörnor till oddset 1.72. Insatsen är ganska hög. Jobbba!!

/ L’orso