Vi tar oss till Italien där det nu i veckan är Coppa Italia. Det spelades 3 matcher igår och det kommer spelas 3 matcher idag, och den första matchen är Atalanta-Avellino där det säkerligen kommer vara tråkigt för den neutrale åskådaren. Atalanta roterar och vilar många offensiva pjäser här. Mitt spel grundas inte enbart pga men en del. Häng på!

  • Atalanta – Avellino
  • Spel: Under 2.5 Mål
  • Odds: 1.76 @ Betsafe
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Atalanta är ett lag i den nedre regionen i Serie A och man har kryssat i 4 av de 5 senaste matcherna och det mycket via sitt försvarsspel som är ganska disciplinerat. Man har allt som allt denna säsong i alla tävlingsmatcher släppt in 13 mål på 14 matcher där 7 av målen kom mot lag i topp 5 av Serie A och resterande kom mot Udinese, Fiorentina och Inter. Ja det är inge dussingäng som gjort mål på Atalanta direkt. Nu möter man Avellino som finns en division under på en 6e plats men som är ganska målsnåla så det borde inte vara någon större fara för detta disciplinerade Atalanta. Av 14 matcher denna tävlingssäsong så har man gått under 2.5 mål i 11 av dessa, endast matcherna mot Roma, Juventus och offensiva Cagliari som det blivit 3 mål totalt i. Framåt så har man gjort ynka 7 mål på 14 matcher i ligan vilket är riktigt dåligt.

Och även om man nu roterar och ställer förste keepern Marco Sportiello åt sidan så har man ändå ett slagkraftigt försvar framför sig. Man har tagit ut 5 backar som har ganska mycket speltid denna säsong så det borde inte vara några problem där. Offensivt däremot så ställer man över en hel del spelare och låter reserver och yngre spelare göra jobbet. De som får sitta på läktaren är bra erfarna spelare som German Denis, Alejandro Gomez, Luca Cigarini och Maxi Moralez. Sedan så har vi Marcelo Estigarribia som går skadad plus att vi lägger ytterligare en spelare på skadelistan så sent som i söndags och det är Cristian Raimondi. Alla dessa spelare har tillsammans gjort 3 mål och 3 assist, lite kan tyckas. Men man ska komma ihåg att Atalanta bara gjort 5 mål då dom har i stort sett varit med i det mesta offensivt sätt.

atalanta_200x200        avellino

Avellino finns alltså divisionen under Atalanta och man ligger på en 6e plats av 22 deltagande. Och även här så har vi ett disciplinerat lag som enbart släppt in 14 mål på 16 matcher och det är just därför man ligger där man ligger, för framåt så är det inget som skrämmer. 15 mål framåt på 16 matcher är inget att hurra över direkt. faktum är att man gått under 2.5 mål i 11 av de 18 matcher denna tävlingssäsong, mer än hälften. Och nu ska man ta sig an ett Serie A lag på bortaplan som dessutom har ett väl fungerande försvarsspel. Nä det finns inte mycket som talar för att man ska kunna gör så mycket väsen av sig här. Möjligen ifall man skulle få in någon boll via en fast situation såsom hörna eller frispark, fast å andra sidan är Atalantas herrar där bak rätt bra på huvudet så nja. Sedan kommer man absolut inte attackera hej vilt heller utan fokuset kommer ju ligga på det man är bäst på och det är försvarsspelet. Trots allt ett Serie A lag man möter och man ska va glada så länge det står 0-0 i matchen.

Båda dessa lag har spelet många 0-0 matcher denna säsong. Atalanta ligger på 4 stycken än så länge medan Avellino ligger på 5 stycken. Lägg därtill alla 1-0 matcher dom varit delaktiga i vilket är 7 stycken totalt. Det luktar målsnålt. Det känns målsnålt. Och det smakar rätt dött när man ser på denna match inför. och tackar för att oddset ännu inte nått under 1.70 även om jag absolut hade spelat samma spel ända ner till 1.60-1.65 i alla fall. Nu får vi 1.76!


Då det ska summeras så tycker jag att faktumet att båda har ett disciplinerat försvarsspel samt ett ganska dåligt offensivt spel är något man absolut bör tänka på. Att sedan Atalanta väljer att ställa över flera offensiva spelare gör bara att lagen blir mer jämbördiga och att ett 0-0, alternativt 1-0 resultat är alltmer trovärdigt. Avellino kommer ställa dit bussen och hoppas på 0-0 så länge som möjligt samtidigt som Atalanta inte har mycket att komma med offensivt, även om man såklart har lite mer kvalité för att troligen vinna matchen med typ 1-0. Oddset 1.76 är riktigt bra och jag går in med insatsen som är en bit över medel. Kämpa!

Testar även 2/10 Units på att det blir Under 2.5 mål+båda lagen gör inte mål till oddset 2.20. Spelet finns hos bet365 under fliken ”Mål”

/ L’orso