Lördag och en ny Premier League-omgång väntar med ytterligare ett antal intressanta matcher på spelschemat, något som inleds på Villa Park i Birmingham där dagens hemmalag får en ny chans till att bättra, den hittills, något låga poängproduktionen. Aston Villa tar emot ett West Ham som kämpar för ett nytt kontrakt där vi nog kan förvänta oss en jämn och tät tillställning, tillräckligt tät för att jag ska kunna tro på det ena lagets chanser till att inte gå tomhänt härifrån. Halvgarderingen spelas.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Aston Villa – West Ham
  • Spel: West Ham +0,5
  • Odds: 1,80 @ Bet365
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 16.00 8/2

Aston Villa har i överlag stått för en fullt godkänd säsong så här långt, även om man har agerat något ojämnt i sina prestationer där framförallt hemmaspelet har varit förvånansvärt svagt. Trots en placering i mittenskiktet, närmare bestämt en 10:e plats, så är avståndet ner till lagen nedanför nedflyttningsstrecket inte alltför stort där dagens motstånd ligger 5 poäng efter. Man ser ut att ha lämnat sin svagaste trend bakom sig, trots förlust senast mot Everton, där man vann 2 av 4 ligamatcher i januari, däribland derbyt mot West Bromwich.

Villa fick förtroendet senast, och trots att förlustmålet slogs in i slutminuterna så hade man märkbart svårt med endast 4 avslut mot mål under 90 minuters spel, och det på bortaplan där man trivs avsevärt mycket bättre att jämföra med här hemma på Villa Park där man endast har vunnit 3 av 12 matcher i ligaspelet, i hälften av dessa matcher har man dessutom nollats. Man har varit något tandlöst i ett antal av de matcherna där man har tagit på sig den spelförande rollen med svårigheter mot lagen som kan sätta en lågt placerad försvarslinje med framgång. Till det, åtminstone ett avbräck i elvan på en nyckelspelare.

Hemmalaget kommer till spel utan Ron Vlaar, kaptenen som statistiskt sett har visat sig vara av stor betydelse i mittlåset, som utgick med en lårskada senast. Även Gabriel Agbonlahor står som ett frågetecken efter att ha missat mötet med Everton. Chris Herd är inte heller tillgänglig för spel, utöver ett par långtidsskador sedan tidigare där Libor Kozak, Jores Okore och Charles N’Zogbia inte kan räkna med spel under den här säsongen.

andy-carroll_2326665b

Kevin Nolan stod som matchvinnare senast, han får dock
klara sig utan radarpartnern Andy Carroll den här gången

West Ham går in till den här omgången som en nedflyttningskandidat där man placerar sig en poäng nedanför strecket. Säsongen har varit väldigt svår för ”Hammers” del så här långt, framförallt strax innan och efter nyårsskiftet med en rad svaga insatser. Nu kommer man dock till spel med två goda resultat i bagaget där man krigade till sig en viktig fullpoängare senast mot Swansea och ett oavgjort resultat i derbyt mot Chelsea innan dess, trots att man stundtals var utspelat. En ”smutsig” poäng som kan visa sig bli guld värd i slutändan sett till vilken karaktär som visades upp.

London-laget har varit väldigt skadedrabbat från start, även om den listan har minskat avsevärt på slutet, där managern Sam Allardyce har valt att handla under transferfönstret med ett par nyförvärv hämtade från Serie A för att bredda truppen. Även Winston Reids återkomst i mittlåset får ses som ett stort plus för det som i överlag får ses som lagets styrka – försvarsspelet. Man har grundspelet i defensiven som kan bära långt där man har hållit nollan intakt i 11 (6 av dessa på bortaplan) av 24 Premier League-matcher så här långt, något endast ett serieledande Arsenal kan matcha, anmärkningsvärt sett till tabellplaceringen. De senaste prestationerna har främst byggts på att grunderna har varit på sin plats tillsammans med en betydligt högre energinivå att jämföra med dryga månaden sedan, moment som krävs för bortalagets del som inte har någon större individuell skicklighet på alltför många positioner.

Hammers tvingas återigen klara sig utan Andy Carroll, som redan har missat stora delar av säsongen pga en fotskada, numera borta i 3 matcher efter att ha blivit utvisad senast mot Swansea. Ett avbräck för bortalagets spelsätt där det återstår att se hur anfallsspelet påverkas. Joe Cole, Joey O’Brien och Mohamed Diamé är alltjämt otillgängliga för spel.


Höstmötet på Upton Park slutade 0-0, och något liknande på nytt skulle inte förvåna nämnvärt. Tror återigen på en tät och chansfattig tillställning där bortalaget har det som krävs för att låsa ner ett Aston Villa som alltjämt har svårigheter med att få utdelning på hemmaplan där endast ett lag (Fulham) har en sämre poängskörd. 1,80 på West Ham att inte förlora känns gångbart och halvgarderingen testas, bortalaget att plocka minst en poäng spelas med en medelinsats.

/Puyol