Ännu mer Premier League och så även ett möte med något mer fokus på vad som händer i den nedre halvan av tabellen. Aston Villa och West Ham ska göra upp på Villa Park och personligen så gillar jag tanken av mål i den här matchen – inte i någon överdriven mängd, men tillräckligt för att de båda lagen ska få jubla minst en gång.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Aston Villa – West Ham
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 1,73 @ Betsafe
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 14.30

De pinsamma utklassningarna ser ut att ha upphört för Aston Villas del och nog börjar man se bättre ut. Managern Paul Lambert menar på att prestationerna, som bitvis har varit godkända på slutet, inte räknas längre och att man måste nå resultat. De 5 senaste ligamatcherna har gett 3 poäng (oavgjort i samtliga) där den gemensamma nämnaren i de 3 matcherna har varit en tappad ledning i slutminuterna, vilket man klarar sig utan i detta utsatta tabelläge. Positivt dock att man fick med sig ett flertal resultat från övriga matcher under lördagen och en vinst här innebär att man tar ett kliv upp på rätt sida om strecket.

Nykomlingen West Ham sitter något lugnare i båten och managern Sam Allardyce sover, tillskillnad från kollegan, relativt gott om nätterna, speciellt efter segern senast hemma mot Swansea som gav laget förnyad arbetsro efter några svaga insatser. Man parkerar i mitten av tabellen i nuläget och jag skulle nog tro att det blir den undre halvan när vi når slutet, men kontraktet bör vara säkrat några match från den sista omgången.

Inga nya skador att rapportera om för Aston Villas del. Richard Dunne, Gary Gardner och Chris Herd saknas sedan tidigare. Ashley Westwood testas på morgonen. Samma sak för West Hams räkning, försvarsspelarna James Collins och George McCartney är inte tillgängliga, dock inga avbräck.

Det här spelet byggs främst på att respektive lag har luckor i sitt sätt att försvara det egna målet som jag tror att motståndarna kan utnyttja. Aston Villa vill spela med mer speed och kreativetet, även om kunnandet sviktar, medan West Ham spelar med tyngd. Något man i större utsträckning får bättre utdelning för hemma i London, men det kan nog funka även i den här delen av Birmingham sett till hur pass uselt hemmalaget är på att försvara sig mot höga bollar via fasta situationer, bl.a..

För ett tag sedan var Aston Villa riktigt, riktigt uddlöst och man snittade en hyfsad bit under ett mål/match. Ur det avseendet har man höjt sig en hel del på slutet och man börjar få utdelning i målprotokollet. En tredjedel av målen som gjorts i ligaspelet den här säsongen har faktiskt kommit efter nyårsskiftet. En bit på vägen, men otrevligt nog för deras del så fortsätter man att visa sina brister i de bakre leden. Senast stod man för 3 mål på Goodison Park (Everton), en bedrift inte alltför många lag i ligan kommer kunna upprepa. Det räckte, såklart, inte till seger den gången heller.

West Ham är märkbart sämre utanför Upton Park, men jag skulle nog tro att man kommer få sina perioder under matchens gång där man kommer få chansen att spela sin fotboll på ett par starka spelare i boxen. West Ham har släppt in 3, 5 och 3 mål sett över de senaste bortamatcherna i ligasammanhang. Aston Villa har inte lyckats hålla nollan intakt på 9 försök.


Tycker nog att lagen, om man ser till spelsätt och hur man ser ut i överlag förtillfället, kan funka för att vi får se något trilla in i varsin kasse.  Spelar på att båda lagen står för minst ett mål vardera i dagens match.

/Puyol