4 dagar senare är vi tillbaka på Villa Park - nu är det dags för del två och returmöte, men den här gången i cupen där ett Midlands-derby ska få fram ett av lagen som går till en av semifinalerna. Aston Villa tar återigen emot West Bromwich i något som återigen kan bli laddat. Vi förlitade oss till målen senast men går på korten den här gången då det återigen är en domare som känns lämplig för uppgiften.

  • Match: Aston Villa – West Bromwich
  • Spel: Över 4,5 kort (asian)
  • Odds: 1,95 @ Bet365
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 18.30 7/3

Aston Villa gick vinnande ur den första striden tidigare i veckan och fick därmed lite andrum i de nedre regionerna av tabellen. Efter att endast ha skrapat ihop 3 poäng på 12 ligamatcher och med endast 3 gjorda mål framåt under samma period så hade man äntligen lite flyt där man tilldömdes en straffspark i de absoluta slutminuterna, något man även förvaltade till en högst värdefull seger. Man har dock gått starkt i cupen, även om uppgifterna har varit relativt behagliga där samtliga 3 matcher har spelats här på Villa Park där Leicester har varit det högst placerade laget man har gått upp emot. Anfallsspelet har som bekant varit det främsta bekymret för nytillträdde Tim Sherwood på managerposten, och även om mindre framsteg har gjorts så kan det nog vara positivt med ett mer avslappnat hemmalag inför den andra ronden.

Hemmalaget gör åtminstone en förändring att jämföra med i tisdags där Alan Hutton utgår då han är avstängd. Frågetecken på Ron Vlaar som inte kunde vara med senast. Sedan tidigare saknas Aly Cissokho, Kieran Richardson, Nathan Baker och Philippe Senderos.

astonvilla_200x200wba_200x200

West Bromwich behöver trots förlusten, vilket blev den andra på 11 tävlingsmatcher under Tony Pulis ledning, troligtvis inte bekymra sig nämnvärt då 30 inspelade poäng är relativt bra i det här stadiet av ligaspelet i jakten på ett säkrat kontrakt och fortsatt Premier League-spel till nästa säsong. Det är i första hand ett mer defensivt tryggt ”Baggies”, samtidigt blev jag något förvånad över att man valde att spela så pass försiktigt som man gjorde där man skapade oerhört lite i anfallsväg – dock något jag tror att man kan släppa på nu där antingen Sessegnon eller McManaman kan eller borde spetsa till offensiven att jämföra med tisdagens elva. Likt motståndet har man haft en förhållandevis enkel väg till den här kvarten där West Ham agerade väldigt generöst i åttondelen och det ska bli intressant att se vilka justeringar man står för till det här mötet.

Bortalaget har endast Victor Anichebe otillgänglig för spel, i övrigt är truppen intakt.


Till att börja med, hos Bet365 räknas ett rött kort som två stycken till antalet, oavsett om det tillkommer efter två gula eller om den röda varianten skulle åka upp direkt. Detta West Midlands-derby har redan spelats två gånger under den här säsongen och det har slutat med 8 kortpoäng (en tidig utvisning) och nu senast landade det på 6 gula kort. Någorlunda intressant att mötet så sent som i tisdags saknade intensitet över stora delar av matchen med ett oerhört försiktigt och tillbakadraget West Brom samtidigt som Villa, i vanlig ordning, hade svårt att föra matchen. Något som bjöd in till en relativt lugn tillställning, men trots det fick vi se ett par fina dueller och småfula drag på slutet, vilket bidrog till att exempelvis Hutton är avstängd till det här mötet och i en rak och direkt avgörande cupmatch förväntar jag mig tuffare tag från start.

Till den här matchen är det Anthony Taylor som sköter pipan och bland de mer anlitade Premier League-domarna är han en av de mer kortglada herrarna med i snitt ca 4,4 kort/ligamatch, vilket är förhållandevis mycket i en liga där toleransnivån är någorlunda hög. Han har dömt 4 cupmatcher under säsongen, senast Capital One Cup-finalen förra helgen, där han har kommit upp i 5, 9, 5 samt 3 kortpoäng. Minst 5 kortpoäng i matchen spelas med medel.

Testar en mindre insats på målen även till den här matchen: Över 2,5 mål 2,37 @ William Hill 1,5/10 units

/Puyol