Lördagar innebär i vanlig ordning Premier League-fotboll från de brittiska öarna där jag väljer att vara tidigt ute med ett av spelen. Ett av helgens 3 derbyn spelas i Birmingham för slaget om West Midlands där Aston Villa tar emot West BromwichVilla Park. I en match som borde bli förhållandevis jämn och tät så är jag något förvånad över att vi kan få dessa siffror på ett av lagen att undvika förlust.

  • Match: Aston Villa – West Bromwich
  • Spel: West Bromwich dubbelchans
  • Odds: 1,72 @ Bet365
  • Units: 4/5
  • Spelstopp: 16.00 19/9

Aston Villa har fortsatta problem, vilket var relativt väntat om man ser till att man tappade nyckelspelare från varje lagdel inför den här säsongen, och man har nu inte lyckats ta en seger i ligaspelet sedan premiären borta mot nykomlingen Bournemouth. Större svårigheter efter det där man inte har fått med sig mer än två poäng från de 4 senaste matcherna där resultatet senast borta mot Leicester blev till en stor besvikelse. Villa presterade relativt väl, släppte till ganska lite och var 2-0 upp innan man tappade och förlorade under matchens avslutande 20 minuter. Tim Sherwood, som stod för fina resultat när han kom in under fjolåret, har värvat ganska friskt (däribland nye kaptenen Micah Richards som har varit bra i mittlåset) för att täcka upp förlusterna men har många oprövade kort också som behöver mer tid på sig. Kreativiteten som Jack Grealish och Carles Gil kan stå för från flankerna finns inte centralt banan där man emellanåt kan bli vansinnigt långsamt i sitt uppbyggnadsspel och därmed bli ganska ineffektivt på att utnyttja den enorma speeden som man ändå har tillgång till – något man skulle må bra av att styra upp till det här mötet då man ska ha en stor fördel av den aspekten mot det här motståndets försvarslinje.

Hemmalaget har inga som helst avbräck i truppen där endast Jores Okore och Gary Gardner är otillgängliga för spel.

astonvilla_200x200wba_200x200

West Bromwich har fortfarande en bra bit att gå, noterbart att den enda segern kom till mot ett Stoke som drabbades av två utvisningar redan under den inledande halvleken, men Tony Pulis fortsätter att sätta sin prägel på det här laget och även om samtliga önskade spelartyper inte är på plats så har man kommit en bit på vägen. Inledningsvis har man visserligen inte snittat mer än en poäng per match, men samtidigt så har man endast förlorat mot serieledande Manchester City i premiären samt de regerande mästarna Chelsea efter det, och man har lyckats hålla nollan intakt mot de övriga motstånden. Salomon Rondon är en fin boxspelare som har förstärkt anfallet samtidigt som Saido Berahino blev kvar och man har adderat spelartyper som besitter en hel del fart på flankerna, något som saknades i fjol och som får ses som vitalt för den typen av fotboll man vill spela. Man är väldigt stabilt i sitt låga försvarsspel och kompakt centralt i banan, vilket man har bevisat ett antal gånger, och har nu även ett vapen där man kan ställa om spelet snabbare. Så länge man inte tillåter motståndet att göra detsamma, då man har en långsam försvarslinje, ska det här motståndet inte kunna skapa särskilt många möjligheter till mål.

Bortalaget saknar Ben Foster i målet som alltjämt inte har spelat under den här säsongen. Frågetecken på nyförvärvet Jonny Evans i mittlåset då han utgick i slutet av helgens match.


Jag skulle bli förvånad om Villas favoritskap ökade när vi väl närmar oss avspark den kommande helgen. West Brom är, när man kommer upp i nivå, noggranna i sitt spelsätt och kan stå emot väl mot ett motstånd som ska ha svårt att hävda sig mot ett samlat försvar. Halvgarderingen/dubbelchansen på West Bromwich spelas strax över medel.

/Puyol