Ett tredje och sista spelobjekt hämtas från den här Premier League-omgången och även här ett möte mellan en nedflyttnings- och en toppstrid – där det ena hoppet ser mer släckt ut än det andra här i Birmingham. Ett alltjämt fastförankrat Aston Villa i tabellens absoluta botten tar emot ett Tottenham som måste krympa gapet och sätta press på Leicester. För det får man trots allt chansen att göra det mot ligans svagaste lag och jag vill nog ge gästerna bättre möjligheter till att lösa det här.

  • Match: Aston Villa – Tottenham
  • Spel: Tottenham över 1,5 mål
  • Odds: 1,66 @ Bet365
  • Units: 4/5
  • Spelstopp: 17.00 13/3

Aston Villa fortsätter att gå tomt och även om avståndet till säker mark har stått still de senaste veckorna så ökade den nu under föregående helg med en poäng, vilket innebär att man har 9 poäng och ett flertal mål upp till rätt sida om nedflyttningsstrecket. Hemmalaget måste sätta ihop en rejäl vinstrad för att ha någon som helst chans, och ser man till de senaste prestationerna så har det sett både hopplöst och uppgivet ut hos Remi Garde, som har ifrågasatt professionalismen i sin trupp, och hans manskap. Villa har förlorat 6 av sina 7 senaste tävlingsmatcher (en cupmatch medräknad) med målskillnaden 4-21 och har även räknats ut av sina supportrar som har vänt sig emot laget och framförallt ledningen. Man lider väldigt mycket av att saknar ett konstruktivt anfallsspel, vilket börjar redan på den egna planhalvan där man har svårt att hitta tydliga uppspelspunkter (bidragande till att man sumpar bollen på farliga ytor till sina motståndare), och både försvarsspelet och målvaktsspelet (även om det faktiskt är något som har hållit siffrorna nere mot Stoke och Man City senast) blir alldeles för ineffektivt där man står för alldeles för många enkla, individuella misstag i backlinjen i nästintill varje match. Detaljer som blir ytterst svåra att slipa på när säsongen börjar lida mot sitt slut.

Hemmalaget kommer till spel med ett nästintill oförändrat läge i sin trupp, vilket innebär att man alltjämt får klara sig utan Jack Grealish, Carlos Sanchez, Libor Kozak samt den långtidsskadade duon Jordan Amavi och Adama Traore.

astonvilla_200x200tottenham_200x200

Tottenham har nu en svagare trend bakom sig efter en fantastisk period i ligaspelet innan dess, med 6 raka segrar, där den främsta utmanaren till Leicester nu har ett gap på 5 poäng upp till serieledarna. En poäng från derbymatcherna mot West Ham och Arsenal, även om jag anser att man förtjänade mer från det andra mötet, följdes upp med en svag öppnande omgång (förlust med 3-0) mot tyska Dortmund i Europa League-åttondelsfinalen. Ska dock nämnas att exempelvis Kane, Alli, Dembele och Walker började på bänken medan Eriksen inte fick mer än en timme, och truppen har ändå roterats väl under den här titelstriden där mittbacken Toby Alderweireld, starkt bidragande till att bortalagets försvarsspel aldrig har varit bättre, egentligen är den enda som har matchats riktigt hårt. ”Spurs” har tagit enorma kliv till den här säsongen och jag anser ändå att det är förhållandevis lite i de två senaste resultaten i ligaspelet som tyder på att man ska vara på väg nedåt. Man är alltjämt väldigt tryggt i sitt grundspel över hela banan, presterar en bra anfallsfotboll där man är skickligt på att ta sig framåt i banan och rulla upp sina motståndare. Även noterbart att ett av de främsta dragen i Tottenhams spel har varit den höga pressen, och med tanke på vilka brister hemmalaget har visat upp i sitt uppbyggnadsspel så tror jag nog att det här är något gästerna kan utnyttja.

Bortalaget saknar Jan Vertonghen sedan tidigare. Man har även frågetecken på Danny Rose och Eric Dier som ställdes över i veckan.


Villa har nu sedan februari, inom loppet av en timme, släppt in 3 bollar mot Liverpool, Everton (båda på hemmaplan) samt Manchester City senast. Att Spurs, som har hängt två stycken i 6 av de 8 senaste ligamatcherna, löser det inom 90 ska ses med stora möjligheter. Tottenham, som är det laget i Premier League som kommer till flest avslut under den här säsongen, ska kunna hota motståndet i ett par spelmoment och Aston Villa har testas sig fram (skiftade till 3 mittbackar från start senast) utan att lyckas hålla upp försvarsspelet. Tottenham att stå för minst två mål i den här matchen spelas med en insats strax över medel.

/Puyol