Fortsätter på den inslagna vägen med att skicka iväg ytterligare ett tidigt spel till den kommande Premier League-omgången. Även här fokus på lördagens bataljer, nu med spel i Birmingham och Villa Park där Aston Villa ska ta emot Swansea. Gästerna kan bättre än det som har visats upp på slutet och kan nu ha slagläge på ett sargat Villa som har förlorat 7 av sina 8 senaste ligamatcher – och jag tror mycket väl att vi kan addera ytterligare en sådan här.

  • Match: Aston Villa – Swansea
  • Spel: Swansea 0 asian handicap
  • Odds: 1,80 @ Bet365
  • Units: 3/5
  • Spelstopp: 16.00 24/10

Aston Villa har fortsatta problem och kommer in till den här omgången på en placering under nedflyttningsstrecket och en pressad Tim Sherwood på managerposten. Villa har nu inte vunnit sedan ligapremiären och har endast plockat en ynka poäng från de 8 senaste omgångarna. Föga förvånande när en nyckelspelare från varje lagdel tappades inför den här säsongen och det är bara en knapp bråkdel av de 11 värvade utespelarna som har hunnit stå för något som helst avtryck. Man är inte tillräckligt solida i sitt försvarsarbete, där man egentligen gav bort två mål senast i mötet med Chelsea på att man återigen är alldeles för långsamt eller osäkert i speluppbyggnaden, även bidragande till att anfallsspelet inte är i närheten av den produktiviteten (utöver förlusten av Benteke) som managerskiftet ändå innebar i fjol.

Hemmalaget har, förutsatt att inget händer i veckan, alltjämt frågetecken på Gabriel Agbonlahor, Ciaran Clark, Jores Okore samt Tiago Ilori.

astonvilla_200x200swansea_200x200

Swanseas något dystra period fortsatte under måndagskvällen när en jämn batalj förlorades hemma mot Stoke som vann på matchens enda och tidiga mål via en straffspark – dock ett motstånd med poängspelare (att jämföra med det här motståndet) i offensiven och jag tycker nog inte att man ska skämmas över de svårigheterna man hade. Däremot, svanarna står nu efter en riktigt fin och lovande inledning utan en seger över de 5 senaste ligamatcherna, vilket känns väldigt märkligt efter det de visade upp i början. Man förflyttade, i vanlig ordning, bollen väldigt väl och var farligt i sina omställningar men framförallt vägvinnande i dessa moment under den första spelmånaden där grundkapaciteten ändå finns där hos Garry Monks manskap. Ett märkligt drag att både Ki och Sigurdsson ställdes över från start senast och jag skulle bli förvånad om de fick börja på bänken även här då detta kan vara deras typ av match med den kreativiteten som de båda besitter.

Även här, förutsatt att inget märkvärdigt sker under den här träningsveckan så kommer bortalaget till spel med en trupp som är fullt intakt, utan varken skador eller avstängningar.


”Swans” har varit en svår motståndare för hemmalaget sedan man tog klivet upp till Premier League och borde så vara det även den här helgen. Nog för att svanarna inte heller har gått alltför starkt på slutet efter en ruskigt pigg inledning, men jag hade nog kunnat se gästerna med ett större favoritskap. Bortalaget är, trots uteblivna resultat, betydligt tryggare i sin spelidé på båda planhalvorna och borde kunna utnyttja det till sin fördel mot ett Villa som har varit håglöst. Gillar bortaspelet med en gardering. Swansea att vinna matchen med insatsen åter vid ett oavgjort resultat testas med medel.

/Puyol