Lördagen börjar närma sig och så även, i vanlig ordning, en ny omgång med Premier League-fotboll. Det som troligtvis blir mitt enda bidrag för dagen hämtas från Villa Park i Birmingham där hemmasupportrarna återigen har fått upp hoppet efter en rad positiva resultat. Aston Villa gästas av Swansea där hemmalaget måste fortsätta plocka poäng för att skapa distans nedåt. Tror dock att gästerna kan bjuda på någorlunda bra motstånd, i första hand framåt och att vi kan ha en fin tillställning framför oss. Överspelet testas med en gardering.

  • Match: Aston Villa – Swansea
  • Spel: Över 2 mål (asian)
  • Odds: 1,725 @ Bet365
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 16.00 21/3

Aston Villa är långt ifrån säkert, där avståndet ner till fel sida om strecket inte är mer än 3 poäng, men tills vidare kan man ändå leva på att man har en fantastisk månad bakom sig. Dubbla segrar över West Midlands-rivalen West Bromwich i både liga och cup följdes upp med briljanta 4-0 i streckmötet borta mot Sunderland där man nog kan konstatera att nye Tim Sherwood har börjat hitta rätt. Allra mest noterbart att man har fått igång anfallsspelet där man börjar bli mer effektivt i spelvägarna fram till boxen och att jämföra med för någon månad sedan (under en period hade man endast 2 gjorda mål framåt över 10 ligamatcher) bör självförtroendet vara skyhögt. Man är aningen mer kreativt och utnyttjar speeden i större utsträckning, för det är verkligen något man har tillgång till.  Senast ställde Villa upp med en oerhört offensiv startelva där samtliga av Benteke, Agbonlahor, Sinclair och N’Zogbia tog plats, utöver Bacuna i en position som ytterback. Med tanke på hur pass väl det gick senast så har jag svårt att se att man står för några förändringar här.

Hemmalaget saknar Ron Vlaar, Aly Cissokho, Kieran Richardson, Philippe Senderos och Nathan Baker sedan tidigare. Det är därmed i princip endast alternativ till backlinjen som stryks.

astonvilla_200x200swansea_200x200

Swansea har nästan exakt lika mycket upp till närmsta Europa-plats som den nedflyttningsstriden och strecket som motståndet är inblandat i, därmed en stabil placering i mittenskiktet. Man har egentligen inte någon direkt position att slåss för, även om man kan toppa den här placeringen som är det främsta resultatet hittills i Premier League-sammanhang för deras del. ”Swans” fortsätter att stå för blandade resultat där insatsen senast i måndags mot Champions League-jagande Liverpool var fullt godkänd, men precis som i månadens tidigare möte med Tottenham så blev det noll poäng. En mer överkomlig uppgift nu, om än mot ett mer högmotiverat motstånd, där ett någorlunda skapligt anfallsspel borde få lite större utrymme här. Bortser man från Bonys (Manchester City) frånvaro är man relativt starkt från mittfältet och framåt där jag i första hand ser tveksamheter defensivt kring lagets ytterbackar vars försvarsspel kommer testas mot motståndets kvicka wingers.

Bortalaget har endast mittbacksalternativet Kyle Bartley otillgänglig för spel, i övrigt är truppen intakt.


Det ska bli väldigt intressant att se Aston Villas uppträdande efter insatsen senast. Tror inte direkt att man kommer kunna spela sig framåt på ett lika behagligt sätt, men självförtroendet är gott och jag ser inga direkta anledningar till varför den offensiva balansen skulle rubbas. Tror framförallt att hemmalaget kan såra motståndet på flankerna samtidigt som gästerna, med ett antal kreatörer, kan hitta luckorna i anfallsväg. Den här överspelslinan får ses som aningen intressant då endast en av Villas 11 senaste tävlingsmatcher har gått under 2 mål samtidigt som Swansea endast har nollats i en av sina 11 senaste bortamatcher i både liga och cup. Över 2 mål (asian) spelas strax över medel.

/Puyol