Aston Villa såg starka ut senast mot Chelsea, fortsätter man den positiva trenden?


Aston Villa – Sunderland
Mitt tips: 1
Odds: 2.15 @ Betsafe
Insats: 6/10
Spelstopp: 20.45

Aston Villa stod för en riktig topprestation på Stamford Brigde senast då man spelade 3-3 mot Chelsea. Det var en svängig match men Aston Villa gav inte upp trots underläge i matchen. En riktig kämparinsats som lär ge laget en rejäl självförtroende boost. För den matchen blev man överkörda av Man City med hela 4-0 på bortaplan så matchen mot Chelsea lär ha gjort stor nytta för Villas grabbar. Med fullt självförtroende och hemmaplan så bör chanserna vara goda mot ett Sunderland som inte trivs på bortaplan. Aston Villa trivs allra bäst på sin hemmaplan där man spelat in 16 av sina 21 poäng den här säsongen.

Sunderland som kommer på besök vann senast mot mediokra Blackburn med 3-0. I mina ögon inte så imponerande då motståndet såg ut som ett Conference lag. Nu väntar tuffare motstånd och då laget bara vunnit 1 match på bortaplan den här säsongen så känns det här spelet intressant. Sunderland har 2 förluster och 1 oavgjord på de tre senaste bortamatcherna. Noterbart är att laget gjort 0 mål på de 2 senaste matcherna.

Aston Villa som varit hårt skadedrabbat en längre tid börjar nu se riktigt starka ut. Till den här matchen saknas bara Fabian Delph och Luke Young men de båda har saknats en längre tid så man kan säga att Aston Villa ställer upp med bästa möjliga lag!
För Sunderland så var segern mot Blackburn senast väldigt dyrköpt då både Gyan och Elmohamady fick kliva av. Båda är osäkra till den här matchen och avsaknaden av dem kommer bara stor. Lägg därtill att man får klara sig utan lagets kapten Lee Cattermole som inte kan spela p.g.a. en ömmande rygg. Sedan tidigare har man även Nedum Onuhoa, John Mensah, Fraizer Campbell och Michael Turner på skadelistan. Ser tungt ut för Sunderland som matchats stenhårt den senaste tiden…