Den 35:e spelomgången avrundas denna måndagkväll på Villa Park med en höjdpunkt om man ser till den intressanta streckstriden i de nedre regionerna av tabellen. Högst dyrbara poäng står på spel när Aston Villa och Sunderland gör upp i jakten på ett nytt kontrakt. En svårtippad match där jag väljer att sikta in mig på en individuell prestation.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Aston Villa – Sunderland
  • Spel: Stephane Sessegnon, målskytt
  • Odds: 4,50 @ Expekt
  • Units: 3/10
  • Spelstopp: 21.00

Aston Villa har ryckt upp sig avsevärt om man jämför med den hemska perioden man hade runt jul, men trots att poängskörden inte är alltför frekvent så har man gjort tillräckligt för att ta sig upp på rätt sida om strecket, om än med ytterst knapp marginal. Senast var man chanslöst borta mot ett titeljagande Manchester United, dock så har resultaten mot lagen på den undra halvan av tabellen i överlag varit godkända sedan nyårsskiftet.

Sunderland har sedan Paolo Di Canios intåg på managerposten hittat rätt med både ett och två steg i rätt riktning. Två starka segrar i följd mot Everton och Newcastle samt en bra insats mot Chelsea har bidragit till att man kan nå den magiska gränsen (som oftast har räckt för att säkra kontraktet) på 40 poäng redan ikväll. I stort så är det inte alltför många detaljer i själva spelet som har slipats till, däremot kan man känna av att energin som den specielle italienaren har bidragit med har varit ett lyft för truppen.

Inget av lagen har några nya skador att bekymra sig över där de som saknas är borträknade namn sedan tidigare. Aston Villa kommer till spel utan Albrighton, Dunne och Herd medan Sunderland har drabbats av några tyngre smällar i form av Fletcher, Cattermole och Brown. Frågetecken på Wickham och Bardsley, däremot återkommer Gardner efter avstängning.

Det här är ett sådant tillfälle där jag i första hand väljer att fokusera på den här spelvarianten. Stephane Sessegnons insatser har varit direkt avgörande i de två senaste vinstmatcherna där han har varit Sunderlands mest framstående spelare. Rent individuellt är han den skickligaste laget har att tillgå där han står bakom en bra procent av produktionen för ett lag som har haft svårt med målskyttet från start. Förhoppningarna på hans briljans har vuxit sedan den främsta målskytten den här säsongen, Steven Fletcher (11 mål på 28 ligamatcher), gick sönder samtidigt som nyförvärvet och ersättaren Danny Graham fortfarande står på noll gjorda mål efter 9 spelade matcher.

Stephane Sessegnon har deltagit i samtliga 34 ligamatcher för Black Cats räkning den här säsongen där han fick vänta till den 10:e omgången innan det första målet kom och sedan dess har det blivit totalt 7 styckna. Han gjorde det inledande målet i Tyne Wear-derbyt mot Newcastle, vilket han följde upp med matchens enda mål mot Everton. Två relativt svåra mål via högst välplacerade skott utifrån, där jag menar på att han kan få chansen på nytt.

Sessegnon spelar i den släpande, offensiva mittfältsrollen strax bakom en ensam anfallare. Det innebär att han i stort kommer söka sig mot en yta där Aston Villa har haft sina främsta problem i försvarsspelet, länken mellan det centrala försvaret och de sittande mittfältarna. En bidragande orsak till det är en viss orutin i det här unga laget som alltjämt gör sig påmind i vissa matcher. Hemmalaget har inte lyckats hålla nollan intakt i 18 ligamatcher i följd, vilket inte ska ses som någon större slump då man har haft problem i dessa lagdelar ända sedan säsongen drog igång.


I mitt tycke borde denna beninske lirare vara den mest trolige målgöraren hos bortalaget och jag förväntar mig att han kommer få ytor att komma rättvänd med boll från sin position mot kvällens motstånd. Stephane Sessegnon spelas som målskytt med en insats under medel.

Med tanke på matchens betydelse, och att en av ligans kortgladaste domare (Mike Dean) ansvarar för visselpipan ikväll, så spelas även över 4,5 kort till 1,90 (Bet365) med 3/10 units. Plockar i samma veva in en av ligans mest varnade spelare den här säsongen, kortspel på Fabian Delph (Aston Villa) till 3,20 (Nordicbet) med låga 1,5/10 units.

/Puyol