En ny helg med Premier League-fotboll och med en rad intressanta matcher ur spelsynpunkt. Första anhalt är Villa Park i Birmingham där Aston Villa och Stoke ska göra upp om poängen. Förlitar mig till ett formstarkt lag i det här mötet med en mindre gardering.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Aston Villa – Stoke
  • Spel: Stoke (asian handicap)
  • Odds: 2,10 @ Bet365
  • Units: 6/10 units
  • Spelstopp: 16.00

Aston Villa har stått för en mindre uppryckning där man är obesegrat i sina tre senaste matcher. Detta trots att jag inte tycker att det har sett särskilt övertygande ut där vinsten/kryssen har kommit till via små marginaler, dock så har man lyckats täta till det i försvaret i dessa matcher. Managern Paul Lambert är en bra herre (riktigt fint jobb med Norwich innan) men han har fortfarande ett långt och hårt arbete framför sig att stabilisera detta lag ytterligare. Man har en ganska ung trupp, där det belgiske nyförvärvet Christian Benteke har varit en trevlig bekantskap på topp, och så även startelva pga rådande skadeproblem som ännu inte har lagt sig.

Man saknar åter den rutinerade räven Richard Dunne i mittlåset som har varit långtidsskadad. Gary Gardner, Joe Bennett och Enda Stevens hade också kunnat vara alternativ till den där backlinjen men dessa herrar är också skadade. Den irrationelle wingern Charles N’Zogbia har missat stora delar av säsongen men är tillbaka i träning. Nyförvärvet, den holländske landslagsmannen Ron Vlaar, som har utnämnts till lagkapten i leukemi-sjuke Stilian Petrov, är ett stort frågetecken och får ses som ett tungt avbräck om han inte kommer till start.

Stoke har växlat upp sedan man har ökat på målproduktionen, vilket i kombination med det fantastiska försvarsspelet, har bidragit till att segrarna har börjat trilla in på kontot. Endast Manchester City har släppt in färre mål och man är nu obesegrat i 5 raka matcher där man har vunnit 4 av dessa. I vanliga fall brukar man vara betydligt starkare hemma på Britannia Stadium, därför var bortasegern senast mot svårspelade West Bromwich högst välkommen för självförtroendet inför kommande matcher på resande fot.

Det enda avbräcket inför dagens match är Charlie Adam som saknas på mitten pga avstängning. Vänsterbacken Marc Wilson (långtidsskadad) har blivit ersatt på ett bra sätt. Michael Owen och Rory Delap är borta sedan tidigare, inget managern Tony Pulis lär oroa sig över då den förstnämnda herren inte har varit vass sedan fotbolls-VM 1998 medan den andra liraren inte har mycket mer i lådan än sina långa inkast.

 


Ett par aspekter tycker jag lutar till bortalagets favör och dess chanser till tre poäng. Till att börja med ett av ligans kallaste anfall mot ett av de absolut starkaste försvaren, där hemmalaget blandar och ger alldeles för mycket och när poängen väl kommer så är det sällan med stor marginal. Stoke däremot känns väldigt tryggt i sitt grundspel och så länge man fortsätter att agera stabilt i de bakre regionerna så har man alltid en duglig chans till seger. Man är också tyngre fysiskt och ett par cm längre i genomsnitt spelare för spelare (drygt 5-6 cm om vi får de förväntade startelvorna) och det skulle inte förvåna mig om man får med sig något via någon fast situation.

Jag väljer att spela Stoke 0, vilket är asian handicap (går att hitta under ”fler asian handicap” i huvudmenyn till matchen) och är detsamma som bortaseger med insatsen tillbaka (draw no bet) vid ett oavgjort resultat. Vill man inte spela lika försiktigt som jag så kan man gå på den raka bortasegern till 3 ggr pengarna hos samma spelbolag med en mindre insats.

/Puyol