Fortsätter på den inslagna vägen med Premier League-fotboll där lördagens andra spel hämtas från Villa Park. Det är numera ett mer desperat Aston Villa som via en svag resultatrad har halkat under nedflyttningsstrecket och här väntar Stoke som motstånd. Ett väldigt intressant skifte på managerposten hos hemmalaget som ska bli kul att följa, något som bidrar till att min tro på lagets anfallsspel blir större. Det här behöver nödvändigtvis inte bli alltför välspelat, men tror fortfarande att målchanserna kan komma i en tillräckligt stor mängd.

  • Match: Aston Villa – Stoke
  • Spel: Över 2 mål (asian)
  • Odds: 1,77 @ Unibet
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 16.00 21/4

Aston Villa. 10 ligamatcher utan en seger, totalt 3 inspelade poäng och endast två ynka mål framåt under samma period. Förlusten (2-0) i det viktiga mötet med Hull blev Paul Lamberts sista framträdande som manager innan han fick gå där laget nu går in i den avslutande tredjedelen av säsongen i en position under nedflyttningsstrecket. Tim Sherwood, med en hög vinstprocent under en halv säsong med Tottenham i fjol, har tagit på sig den tuffa uppgiften att rädda laget kvar i Premier League där han, från läktaren, fick se Villa avancera till kvartsfinal i FA-cupen Leicesters bekostnad. Matchen slutade 2-1 och nu kan man återigen ställa in siktet på ligaspelet där man som bekant, i första hand, har enorma svårigheter med målskyttet där man knappt snittar ett mål i varannan match – och kanske att den nye managern är rätt man för det. Trots att målen i helgen fick vänta på sig långt in i matchen så innehöll den en hel del chanser där jag gillar justeringarna som hemmalaget stod för i paus.

Hemmalaget har nu endast långtidsskadade Libor Kozak, borträknad sedan tidigare med ett benbrott, otillgänglig för spel.

astonvilla_200x200stoke_200x200

Stoke sitter inne på en stabil placering i mittenskiktet av tabellen, men hade till skillnad från motståndet ingen vidare lycka i FA-cupen i helgen. Storstryk borta mot Championship-laget Blackburn, och innan dess storförlust i hemmamötet med Manchester City och det trots att ”The Potters” dominerade den inledande halvleken relativt kraftigt sett till antalet kvalificerade målchanser. Därmed dubbla 4-1 nederlag i ett försvarsspel, med avbräck i backlinjen, som har rämnat totalt den senaste veckan. Även om man, till skillnad från motståndet, inte behöver vara rädda för sin position så är det nog ändå något oroväckande för Mark Hughes att hans manskap har släppt sitt koncept på slutet där man inte direkt har varit sådär svårslaget som man kan vara i sitt agerande. Tycker dock alltjämt att man är slagkraftigt framåt där man är någorlunda raka och tydliga i sitt spelsätt mot mål, något som har bidragit till att ett av tradition bortasvagt Potters har gått relativt bra utanför Britannia där man har varit framgångsrikt i matchningar likt denna.

Bortalaget kan som det har nämnts tidigare stå med ett antal avbräck i försvarslinjen när vi väl närmar oss avspark. Frågetecken på Ryan Shawcross, Marc Wilson samt Erik Pieters medan Marc Muniesa är skadad samtidigt som Geoff Cameron, som hade kunnat ta klivet ner i backlinjen, är avstängd. Bojan Krkic och Peter Odemwingie är långtidsskadade samtidigt som man även har frågetecken på Jonathan Walters och Stephen Ireland.


Aston Villas 6 senaste tävlingsmatcher har ändå landat på 3, 2, 3, 5, 3 och 2 mål. In kommer Tim Sherwood med en mer offensiv spelfilosofi och större risktagande. Till den andra halvleken i cupmatchen mot Leicester valde man gå rakare på mål där man minskade antalet kortpassningar med cirka 27 procent och det resulterade i 2 gjorda mål framåt. Villa har haft enorma svårigheter när man väl har tvingats agera som det spelförande laget, men jag anser nog att man i grunden har kvaliteter som borde kunna hitta lösningar och väljer man att återigen gå på ett liknande spelsätt så kan det här bli bra till slut. Stoke har ett antal frågetecken i försvarslinjen, där förutsättningarna är långt ifrån optimala, men man kan vara effektiva framåt och det får ses som någorlunda anmärkningsvärt att man inte har förlorat en ligamatch mot något av lagen man har bakom sig i tabellen under snart 3 månaders tid. Man har gjort mål i 13 av 16 bortamatcher (liga samt cup) under den här säsongen där man endast har misslyckats med att producera mål mot Southampton, Arsenal samt Liverpool, dvs lag i toppskiktet. Samtidigt så har man, över sina 8 senaste tävlingsmatcher, endast lyckats hålla nollan intakt mot Leicester.

Jag gillar det här överspelet med en gardering nu när jag menar på att även Villa kan komma igång i anfallsväg. Över 2 mål (asian) spelas med medel. Minst 3 mål för vinst med hela insatsen åter om det stannar på exakt 2 gjorda mål i matchen.

/Puyol