Premier League-fotbollen sparkas vidare även under den här tisdagen för ett möte som har skjutits tillbaka i schemat i och med att hemmalaget ska spela en cupmatch inom de närmsta helgerna. QPR ska, precis som i helgen där man var så framgångsrikt, resa mot West Midlands men nu till Villa Park med Aston Villa som motståndare. Det här är verkligen en ”massive game” för nedflyttningsstriden då det skiljer 3 poäng mellan de båda lagen på varsin sida om nedflyttningsstrecket. Även om man kan tycka att det borde vara tätt och tillknäppt så vill jag nog ändå tro att det kan bjudas på tillräckligt mycket och att det i första hand är hemmalaget som kan utnyttja det som kommer i deras väg.

  • Match: Aston Villa – QPR
  • Spel: Hemmalaget över 1,5 mål
  • Odds: 2,25 @ Expekt
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 20.45 7/4

Aston Villas resultat är alltjämt väldigt blandade och man har därmed inte kunnat skjuta ifrån kring nedflyttningsstrecket där man endast är 3 poäng upp på kvällens motstånd. Efter en bättre period så har man nu dubbla förluster mot Swansea och nu senast mot Manchester United där man egentligen inte har gjort sig förtjänt av några poäng. Det som enda har varit ett lyft sedan Tim Sherwood tog över på managerposten är anfallsspelet och här väntar nog en mer överkomlig uppgift att jämföra med det man gick upp emot under lördagen. Paul Lambert såg, innan han fick sparken, sitt Villa bli nollat i 9 av de 12 sista ligamatcherna där han hade huvudansvaret. Man spelade oerhört fantasilöst och långsamt i den sista tredjedelen av banan, men har nu ur ett par aspekter lyckats slipa på det man kan stå för i anfallsväg där man nu skapar mer och mer från sina matcher. Nu har Birmingham-laget gjort 12 mål i sina 8 senaste tävlingsmatcher, vilket är mer än godkänt, där man i första hand har börjat utnyttja den enorma farten som spetsspelarna faktiskt har att tillgå.

Hemmalaget kommer återigen till spel utan Ashley Westwood och Scott Sinclair. Båda saknades senast och uteblir även här. Alan Hutton utgick med skada och missar också kvällens match. Återigen frågetecken på Ron Vlaar medan Philippe Senderos är långtidsskadad sedan tidigare.

astonvilla_200x200qpr_200x200

QPR kommer från en sällsynt bortaseger, men framförallt en monumental fullpoängare inför fortsättningen där man lyckades krympa avståndet till de 3 lagen, som bekant däribland kvällens motstånd, som man har en realistisk chans att kliva förbi ovanför nedflyttningsstrecket. Rent resultatmässigt blev det en rejäl överkörning när West Bromwich besegrades med klara 4-1 där man i princip hade satt spiken i kistan strax innan halvtidsvilan. Mer än välbehövligt för Chris Ramseys manskap som hade 5 raka förluster innan dess – och det trots att man hade lyckats göra mål i samtliga av dessa matcher, vilket jag ser som direkt anmärkningsvärt för ett lag som sitter inne på den här tabellpositionen. Rangers försvarsspel, i kombination med bortaspelet där man har förlorat 14 av 16 tävlingsmatcher utanför Loftus Road under den här säsongen, har i större utsträckning varit det som har fällt kvällens bortalag där man har visat upp tendenser till att uppträda aningen oorganiserat och ge bort alldeles för enkla möjligheter till sina motståndare.

Bortalaget kommer, att jämföra med helgens trupp, till spel utan Eduardo Vargas och Yun Suk-Young. Båda utgick med skador senast och saknas här. Frågetecken på Darnell Furlong medan Leroy Fer, Richard Dunne och Alejandro Faurlin som bekant blir borta säsongen ut.


Tror att vi kan få ta del av ett antal kvalificerade målchanser i det här mötet, men väljer bort det totala överspelet för att endast falla tillbaka på hemmalaget. QPR har släppt in minst 2 mål i 12 av 15 bortamatcher i Premier League under den här säsongen, och då tycker jag ändå att målvakten Robert Green har varit lagets mest framträdande spelare i ett antal av dessa matcher. Återstår att se om det var ett lyft eller om vi kan få se ett något övermodigt bortalag efter framgången senast. Siffrorna förvånade givetvis en aning, men kanske inte poängen och segern i sig. I teorin var West Brom ett lag QPR kunde matcha väldigt väl då motståndet är oerhört långsamt på alldeles för många positioner och man kunde därmed inte presentera några direkta hot, att jämföra med en kraftig majoritet av mycket annat man har gått upp emot under den här säsongen, för Rangers backlinje – något jag ser en viss ändring på här. Aston Villas trio längst upp i banan ska ha en markant ”speed advantage” på gästernas backlinje, och nu när man agerar aningen mer kreativt så gillar jag verkligen Villas möjligheter. Man har likt Sunderland och West Brom (de enda lagen QPR har lyckats ta poäng ifrån på bortaplan) haft svårigheter med att vara det spelförande laget, men trots det har Rangers släppt till 18 respektive 21 avslut till dessa lag i de matcherna. Släpper man upp något liknande på nytt så ska Villa ha bra chanser till att besegra den här linan på det. Hemmalaget att stå för minst 2 mål i matchen spelas med en medelinsats.

/Puyol