Premier League-fotbollen rullar vidare denna söndag med tre matcher på menyn, däribland här i Birmingham med Villa Park som spelplats. Aston Villa tar emot Norwich där båda lagen står på 28 inspelade poäng i närheten av nedflyttningsstrecket vilket bäddar för en intressant drabbning. Tror nog att det kan bli en tät och jämn sådan där jag anser att det ena laget kan ha större chanser till poängen. Hemmapubliken kan frustreras på nytt.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Aston Villa – Norwich
  • Spel: Norwich dubbelchans
  • Odds: 1,77 @ Unibet
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 17.30 2/3

Aston Villa kommer inte riktigt loss och man har ännu inte lyckats skapa större distans till lagen som placerar sig närmast under nedflyttningsstrecket, ett avstånd som har krupit ner till 4 poäng. Senast inkasserade man ett förlustmål på tilläggstid i bortamötet med Newcastle där man, trots en positiv inledning, inte lyckades stå emot en anstormning från motståndet. Än större besvikelse att man åter misslyckades med att göra mål framåt och man har nu spelat i över 330 minuter utan ett mål i Premier League. En svit som känns något oroväckande nu när man vänder hemåt där man är förvånansvärt uddlöst i form av ett av ligans svagaste hemmalag sett till poängproduktionen. Hemmapubliken har frustrerats under den här säsongen där man endast har vunnit 3 av 13 ligamatcher där man även har nollats i hälften av dessa bataljer.

Inget nytt att rapportera för hemmalagets del där Chris Herd är otillgänglig för spel, utöver långtidsskadade Libor Kozak, Jores Okore samt Charles N’Zogbia.

Norwich-v-Tottenham-Robert-Snodgrass-celeb_3089376

Norwich sitter inne på samma antalet poäng som motståndet men har i princip levt med den här striden från start där man har placerat runt omkring nedflyttningsstrecket ända sedan säsongen drog igång. Managern Chris Hughton har varit en pressad man under en längre tid men har nog uppmuntrats efter ett par positiva prestationer. Under februari lyckades man besegra ett Champions League-jagande Tottenham samt nolla Manchester City. Det är dock framförallt i bortaspelet där man har haft sina svårigheter där ”Canaries”, traditionsenligt, fortsätter att vara ineffektivt på resande fot med förluster i 9 av 13 matcher i ligaspelet. Även här har man dock börjat spela upp sig där man var värda betydligt bättre resultat från West Ham och Cardiff.

Bortalaget har ett trist avbräck på Leroy Fer, i övrigt samma manskap som senast där Michael Turner, Elliott Bennett och Jonas Gutierrez inte är tillgängliga för match.


Jag fortsätter att spela emot Aston Villa på hemmaplan som jag återigen tror kommer få svårigheter mot en låg försvarslinje. Man har en hel del speed i laget men man är något håglöst när man väl närmar sig den sista tredjedelen av banan där man stundtals har haft svårt i en roll som det spelförande laget. Även om kvällens uppgift kan se ut att vara något mer överkomlig att jämföra med några av de andra matcherna så gillar jag det Norwich har presterat på slutet, även om resultaten inte har gått lagets väg alla gånger. Ser man även till hur pass trög målproduktionen har varit för Villas del så är det kanske nu bortalaget har sin chans att få med sig något härifrån. Halvgarderingen på Norwich testas med en insats strax under medel.

/Puyol