Premier League-helgens tredje spelobjekt för egen del hämtas från Birmingham när vi återvänder till Villa Park där Aston Villa tar emot Newcastle i något som jag tror kan utveckla sig till en trevlig tillställning. Likt en av de andra 16.00-matcherna väljer jag att testa den här spelvarianten även i den här bataljen.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Aston Villa – Newcastle
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 1,72 @ Betsson
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 16.00 14/9

Aston Villa fick stå över i den senaste omgången i och med att en av matcherna sköts fram, så räknar man in landslagsuppehållet så har ”The Villans” väntat länge på att återigen få sparka igång en ligamatch. 3 poäng av 9 möjliga ser kanske inte ut att vara mycket i en tabell, men laget har varit en positiv överraskning så här långt där man stått upp mer än väl trots ett väldigt tufft inledande spelschema. Newcastle skuggade en Champions League-plats under säsongen 11/12 för att sedan ligga farligt nära nedflyttningsstrecket ifjol, därmed svårt att veta var man har skatorna till den här säsongen. Förra omgången kom man äntligen med i målprotokollet där även den första segern fiskades in, det här blir dock den första matchen söderut sedan man kördes över i bortapremiären.

För Aston Villas del så får hemmapubliken fortsätta vänta på Charles N’Zogbias säsongsdebut, en fotskada sätter stopp tills vidare. Frågetecken i backlinjen där Nathan Baker och Antonio Luna kommer testas under matchdagen. Newcastle saknar Ryan Taylor och Mike Williamson sedan tidigare, dock inga startspelare i dagsläget. Troligt att även Jonas Gutierrez och Gabriel Obertan tvingas stå över pga skador.

Aston Villa v Malaga - Pre Season Friendly

Jag ser återigen ett visst värde i den här spelformen när Aston Villa står på den ena planhalvan. Defensiven har i mitt tycke sett bättre ut under inledningen av den här säsongen, men man har ännu inte lyckats hålla en jämn nivå över 90 minuter. Nya inslag i backlinjen för det här året där bl.a. Okore och Luna har slussats in, dock desto mer samspelt framåt där Paul Lambert har hittat sin trio. Agbonlahor och Weimann står för mycket speed på flankerna där man sedan har en ruskigt giftig Christian Benteke inne i boxen. Efter en svag första halva av fjolåret har hemmalaget vridit upp produktionen markant sedan dess och jag vill nog tro att de här herrarna kommer få utrymme även här.

Newcastle har ett slagkraftigt, till den nivån att man ska vara ett stabilt lag för mittenskiktet, på pappret men problematiken verkar dock vila i andra händer där Joe Kinnears inträde som sportchef får ses som ett märkligt drag. Insatsen senast mot Fulham var dock ett steg i rätt riktning, där man skapade väldigt mycket framåt och i slutändan fick Hatem Ben Arfa stå som matchvinnare. En poängspelare som missade stora delar av fjolårssäsongen pga skador, ett plus att få ha honom tillgänglig nu under hösten.

Trots uteblivna värvningar så har man endast stått för ett lån som får ses som ett intressant sådant. Loic Remy är åter tillgänglig för spel och kan nu för första gången få chansen att starta tillsammans med Papiss Cissé på topp. Två målgörare som kan förvalta halvchanser och sätta målen på tavlan, mot dagens motstånd så vill jag nog tro att man kommer få möjligheten att jobba med ett par bollar.

Aston Villa har inte lyckats hålla nollan intakt i 25 Premier League-matcher i följd. Newcastle släppte i snitt in 2 mål/bortamatch i ligaspelet förra säsongen. Man höll rent i endast 2 av 19 bortamatcher.


Båda lagen att komma med i målprotokollet, medel testas.

/Puyol