Hämtar ett tredje spelobjekt från helgens Premier League-omgång där vi nu skiftar fokus till det som komma skall i Birmingham och Villa Park. Aston Villa tar emot ett formstarkt Manchester United som rent resultatmässigt har gått som tåget och faktum är att man nu inte är mer än 8 poäng efter Chelsea i toppen. Jag hävdar dock att man kan stå inför en uppgift som inte är sådär oerhört enkel där hemmalaget kan bjuda på motstånd. Testar en lättare insats med en livlina.

  • Match: Aston Villa – Manchester United
  • Spel: Aston Villa +1 (asian handicap)
  • Odds: 1,83 @ Unibet
  • Units: 3/10
  • Spelstopp: 16.00 20/12

Aston Villa hade en bra period bakom sig inför rivalmötet med West Bromwich där man stod på 5 ligamatcher i följd utan förlust, vilket placerade laget på rätt sida om nedflyttningsstrecket med 5 poängs marginal. Kieran Richardsons vansinniga tackling drygt 20 minuter in i matchen försvårade dock den uppgiften avsevärt och trots att man stod upp väldigt väl så föll man till slut med 1-0. Det fanns dock, även i den här insatsen, positiva saker att hämta från ett Villa som har haft sina perioder lite mer än en tredjedel av säsongen avklarad. Inte alltför konstigt att man nollades senast, men man börjar få utdelning framåt där hälften av lagets snåla 10 inslagna mål har kommit till över den perioden där man var obesegrat där trion med Benteke på topp och Agbonlahor samt Weimann kan vara giftigt i omställningsspelet, speciellt i den här typen av matcher där motståndet kommer vara spelförande. Ytterligare en detalj i det är att det låga försvarsspelet har fungerat någorlunda väl där man inte släpper till alltför mycket numera och nu har man återigen lagkaptenen Ron Vlaar tillgänglig i mittlåset, så även Fabian Delph (båda fick hoppa in senast) vilket är två plus nu när man är smått skadedrabbat.

Hemmalaget har nu en trio avstängd där Alan Hutton och Tom Cleverley saknas, utöver Kieran Richardson. Ashley Westwood, Philippe Senderos, Nathan Baker och Joe Cole saknas sedan tidigare pga skador.

astonvilla_200x200manu_200x200

Manchester United är formlaget nummer ett i nuläget där 3-0 segern över Liverpool spikade de rödas 6:e raka fullpoängare, vilket har skjutit upp bortalaget in i topp-3 skiktet. Även om resultatet inte speglade matchbilden på så sätt då David de Gea var bländande i målet så kan man ändå konstatera att det är ett kollektiv som börjar fungera allt bättre under Louis van Gaals ledning. Resultaten går lagets väg och så som man presterar nu så ska man bara uppnå en bättre tabellplacering än fjolårssäsongen som man nog helst vill glömma, nu med spel i Champions League i sikte. Man är nu effektivt i båda änderna av banan, framförallt i anfallsspelet där man förvaltar en hög procent av sina avslut. Robin van Persie och Wayne Rooney har börjat leta sig in i målprotokollet efter en trög inledning och i överlag har man ett flertal fina poängspelare att tillgå. Även försvarsspelet, som var tveksamt inledningsvis, börjar se bättre ut även om man se något sårbart ut när man väl sätts i rörelse där man alltjämt skiftar något med sina spelsystem.

Bortalaget kommer återigen till spel utan Daley Blind, Marcos Rojo, Luke Shaw samt Chris Smalling medan Marouane Fellaini har blivit sjuk. Frågetecken på Angel di Maria, som eventuellt kan vara tillbaka, samt Radamel Falcao.


Det ska nämnas att United brukar ha väldigt lätt för motståndet. Internt har man vunnit 7 matcher i följd samtidigt som Villa inte har lyckats besegra Manchester-laget i rött här på Villa Park på 19 år. Samtidigt så är jag, trots de fantastiska resultaten på slutet, inte fullt så övertygad om bortalagets styrka då det fortfarande inte känns som det oerhört framgångsrika bygget som Sir Alex Ferguson basade över. United har varit oerhört effektivt de senaste matcherna där man egentligen skapar vansinnigt mycket framåt. Under segersviten på 6 matcher har man inte snittat mer än 4 avslut på motståndarnas mål och förr eller senare kommer man behöva skapa mer. Jag anser alltjämt att Aston Villa kan vara någorlunda välbalanserat i sitt grundspel där man stundtals har visat att man kan sätta det låga försvarsspelet där man mycket väl kan skapa vissa svårigheter för motståndet. Man Utd har alltjämt inte lyckats vinna en bortamatch (7 st) med mer än uddamålet.

Sneglade till en början på dubbelchansen (2,50 hos Bwin) men väljer att köra lite mer försiktigt. +1 asian handicap på hemmalaget spelas med en insats under medel. Dvs, en halvgardering på Aston Villa men med hela insatsen åter om förlusten skulle stanna på exakt ett mål.

/Puyol