Aston Villa, strax ovanför strecket kring botten av tabellen, tar emot serieledarna Manchester United hemma i Birmingham. Det ena laget har rimligtvis imponerat något mer än det andra och ser hyperfarligt ut framåt. Valet känns därmed givet i nuläget.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Aston Villa – Manchester United
  • Spel: Bortalaget över 1,5 mål
  • Odds: 1,55 @ Expekt
  • Units: 7,5/10
  • Spelstopp: 18.30

Manchester United har tagit över serieledningen, om än något knappt med en poäng mer än Chelsea i nuläget. De röda har varit en maskin så här långt och man går även väldigt bra i CL. I ligan har man vunnit 8 av 10 matcher där nyförvärvet Robin van Persie har levt upp till förväntningarna och bidragit ytterligare till ett redan slagkraftigt anfall. Det som imponerar mig allra mest med det här laget är poängskörden trots att man har haft problem i försvaret med en hel del skador, vilket säger ett och annat om hur pass bra man är framåt. Kan nog växla upp ytterligare när Vidic och Jones återkommer i backlinjen, vilket bör stärka lagets chanser till att stänga butiken något oftare. Positivt dock att Smalling är tillbaks i spel nu när även Evans är osäker. Yttrarna Kagawa och Nani är också skadade, positioner man har bra bredd på.

Aston Villa var under många års tid ett ruggigt stabilt mittenlag med trupp för den övre halvan, om man bl.a. ser till spelare som Ashley Young (numera hos motståndarna), Gareth Barry och James Milner (hos det andra Manchester-laget). Ifjol var man dock inte långt ifrån positionerna under nedflyttningsstrecket, och om man ser till att truppen har tunnats ut ytterligare sedan dess, så är det bara att konstatera att den nye managern Paul Lambert (Norwich förra säsongen) har ett tufft jobb framför sig. I slutändan tror jag att det kommer handla om att tre lag måste vara sämre om man ska stanna kvar i PL. Man har haft en stor rotation i laget och en väldigt ung sådan. Man har skador på Dunne, Gardner, N’Zogbia och Bent. Lichaj är avstängd. Herd, Baker och Bennett är osäkra. Den ordinarie kaptenen Stillian Petrov är cancersjuk sedan tidigare. Noterbart är att man kunde ställa upp ett lag utan dessa spelare och slå Sunderland, som var väldigt svagt för dagen, på Stadium of Light förra helgen. Något tuffare motstånd den här lördagen och jag misstänker att målvakten Brad Guzan, som verkar ha konkurrerat ut Shay Given och således även varit lagets bästa spelare så här långt, kommer behöva stå för någon avancerad räddning ikväll.

____________________________________________________________________________

I vanlig ordning föredrar jag allt som oftast överspelet/lag före den raka segern, något som känns bra i det här fallet om man ser till Uniteds något, periodvis, tveksamma försvarsspel. Samtidigt så producerar man riktigt bra framåt där man endast kan bortse från förlusten i premiären mot Everton med 1-0. Sedan dess (sett till ligaspelet) har man gjort 3, 3, 4, 2, 2, 3, 4, 3 och 2 mål i sina matcher. Alltså har man gjort minst 2 mål i 9 raka ligamatcher och jag tror nog att man kan utöka den sviten på Villa Park.

Spelar på att Manchester United löser 2 mål framåt.

/Puyol