Kvällens enda Premier League-match spelas på Villa Park i Birmingham när den 28:e ligaomgången ska fullbordas. Aston Villa är i desperat jakt på poäng kring nedflyttningsstrecket och tar nu emot de regerande mästarna Manchester City som ska försöka krympa avståndet till den serieledande rivalen och grannen. Tror att hemmalaget kommer bjuda på bra motstånd, men jag väljer att sikta in mig på ett målspel.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Aston Villa – Manchester City
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 1,85 @ Expekt
  • Units: 6,5/10
  • Spelstopp: 21.00

Aston Villa har stått för en rejäl uppryckning i mitt tycke och Paul Lambert börjar få bättre ordning på sitt material. Spelmässigt ser det bättre ut även om resultaten har uteblivit på vissa håll, och i det här läget är resultaten det enda som räknas. Senast stod man emot Arsenal på ett bra sätt men åkte på ett sent baklängesmål, men en i överlag hyfsad prestation gör att man borde komma in hit ikväll med en någorlunda positiv känsla. Manchester City är inte lika dominant som man var ifjol och ligatiteln känns långt borta när den främsta konkurrenten vinner match efter match. Man har nu faktiskt närmre till det främsta laget utanför en Champions League-plats än vad man har till den absoluta toppen och man har luckor i sitt spel som inte riktigt syntes till förra säsongen. Tror att kvällens uppgift kan bli svårare än vad som kunde vara fallet annars.

Aston Villa har Richard Dunne och Marc Albrighton skadade sedan tidigare, i övrigt har det verkligen börjat lätta på den fronten även om det är frågetecken på mittbacken Ron Vlaar, så även Darren Bent. Manchester City ser ut att få klara sig utan kaptenen Vincent Kompany i mittlåset, där rapporterna tyder på att han troligtvis kommer få stå över även kvällens match. Frågetecken även på den fd Villa-spelaren Gareth Barry. Maicon och Micah Richards saknas sedan tidigare.

Jag menar på att Aston Villa kan kriga till sig en poäng från den här kampen för att därmed passera Wigan i tabellen och ta ett kliv ovanför strecket. Men, då jag har svårt att se hur man ska hålla nollan (man snittar nästintill 2 insläppta mål/ligamatch) då man sällan klarar av att hålla en jämngod försvarsinsats över en hel match. Dock så har man förbättrat sitt spel framåt där man känns betydligt mer konstruktivt nu än vad man gjorde för några månader sedan. På så sätt känns det här spelalternativet något starkare och det till ett odds som känns hyfsat på förhand.

Manchester City gjorde det bra senast mot ett håglöst Chelsea, men det var på hemmaplan där man alltjämt är starkt och ser något mer intresserat ut. Inte lika övertygande utanför Etihad Stadium där man inte ens har vunnit hälften av sina matcher den här säsongen. Man befinner sig i en något frustrerande position där jag har svårt att se hur spelarna själva inte ska tvivla på sina chanser. Stundtals tycker jag inte att man ser tillräckligt noggranna ut i vissa moment, däribland försvarsspelet där jag misstänker att Kolo Touré/Nastasic kan bilda mittbackspar på nytt. Inte det absolut vassaste mittlåset i ligan, om så nu blir fallet. Framåt har man ett antal individualister som kan hitta på saker även när spelet inte stämmer i överlag.

Det här spelet har gått igenom i 5 raka ligamatcher för Aston Villas del. 11 av lagets 27 mål framåt har kommit sedan nyårsskiftet. Manchester City har sedan december snittat 1,3 insläppta mål/bortamatch i ligan.


Spelar på att båda lagen kommer stå för minst ett mål vardera i den här matchen.

Kommer även göra ett nytt försök på det här alternativet:
Aston Villa över 1,5 mål 4,25 (Ladbrokes) 1/10 units

/Puyol