Plockar ytterligare ett spelobjekt från Premier League-fotbollens 16.00-matcher, även den här gången med ett Manchester-lag inblandat. City reser till Birmingham med favoritskapet där Aston Villa står som värd. Hemmalaget tar sig an ytterligare ett topplag, den här gången utan ett ess på topp. Det ska nog inte försämra gästernas chanser där jag har fastnat för en spelform.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Aston Villa – Manchester City
  • Spel: Enbart Manchester City att göra mål
  • Odds: 2,70 @ William Hill
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 28/9 16.00

Aston Villa har stundtals stått för en väldigt positiv inledning, där poängskörden får ses som fullt godkänd med tanke på det svåra spelschemat. En tät 1-0 seger senast i en långt ifrån enkel bortamatch mot Norwich, vinster som behövs i längden om man vill hålla sig högre upp i tabellen, men supportrarna väntar alltjämt på den första poängen på Villa Park. Titelaspiranten Manchester City hakar på i toppen där man stod för en guldkantad insats senast. Väldigt positiva tongångar i klubben efter att ha kört över lokalrivalen United i förra helgens derby efter ett stort spel där det fina materialet visade att man är att räkna med inför fortsättningen. Man väntar dock fortfarande på den första bortasegern i ligaspelet.

Aston Villa står inför en del skadebekymmer. Christian Benteke, Ashley Westwood och Jores Okore saknas, så även Charles N’Zogbia som är borta sedan tidigare. Utöver det, frågetecken under veckan på Gabriel Agbonlahor, Andreas Weimann, Fabian Delph, Antonio Luna och Ciaran Clark. Manchester City kommer till spel utan Sergio Aguero och David Silva. Nyförvärvet och veteranen Martin Demichelis får vänta ett tag till på sin chans pga skada.

320194hp2

Framtill mötet med Norwich hade Aston Villa inte lyckats hålla nollan intakt i 26 Premier League-matcher i följd. Brad Guzan spelade, i vanlig ordning, stort i målet och äntligen gav det resultat. Allt förblev dock inte positivt och bortasegern på Carrow Road blev ändå en smått dyrköpt sådan.

Lagets ”nr 9″, Christian Benteke, tvingades utgå med en höftskada som troligtvis kommer hålla honom borta från spel i drygt en månad. Belgaren har inlett även den här säsongen på ett lysande sätt där han har stått för 4 av lagets 6 ligamål. Ifjol var han en av de främsta spelarna i Europas toppligor att stå för flest mål/assists kontra lagets totala produktion (en lista han toppade med bl.a. Zlatan Ibrahimovic) där hans frånvaro får ses som ett kännbart avbräck på förhand. Ersättaren Libor Kozak målade visserligen i debuten och kan funka som target, han ska dock inte vara lika vass på att fördela bollarna vidare och för den delen inte vara lika effektiv inne i boxen. Så även frågetecken kring statusen på Agbonlahor och Weimann på flankerna, annars givna i den offensiva triangeln.

Manchester City står inför en stormatch den kommande veckan där Bayern München gästar staden för Champions League, därav anledningen till att Sergio Aguero med mindre skadekänningar står över. Troligt att det roteras på någon position till, men tror inte manager Pellegrini vågar peta alltför mycket i elvan efter den mållösa bortamatchen mot Stoke, som var en besvikelse, där man stod inför en liknande uppgift. Hursomhelst så kommer man fortfarande kunna mönstra en vass offensiv där försvarsspelet, i överlag, har varit okej. Ser man till de 5 inledande ligamatcherna har man hållit nollan i 3, vilket kunde ha varit 4 om inte Wayne Rooney hade sänkt en frispark till ett sent tröstmål i Manchester-derbyt. Man har alltjämt endast släppt in ett spelmål.

City har vunnit 6 av de 7 senaste ligamötena de båda lagen emellan. I 4 av vinstmatcherna har man hållit nollan.


Under 1,60 på bortalaget att vinna matchen känns något dystert. Anser dock att 2,70 på City att göra ett framåt för att sedan inte släppa till något (där exempelvis Betsafe står i 2,33 på bortalaget att vinna och hålla nollan i jämförelse) känns fullt godkänt på förhand. Manchester City att vara det enda laget att stå för minst ett mål i matchen testas strax under medel. Spelet hittar ni under ”alla marknader” (Lag att göra mål – Man City enbart).

/Puyol