Blickar nu fram mot det tredje spelobjektet hämtat från denna Premier League-lördag där jag har stora förväntningar på det som avslutar dagen med engelskt inslag. Efter att ha inlett med två raka bortamatcher så kliver Aston Villa in på Villa Park för första gången den här säsongen och det med Liverpool som motståndare. Kanske inte någon blivande toppmatch sett till förväntade placeringar, men tror att vi kan ha en underhållande tillställning framför oss – med ett par mål i sikte.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Aston Villa – Liverpool
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 1,69 @ Betsafe
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 18.30 24/8

Aston Villa har, tillskillnad från motståndet, redan hunnit spela 2 ligamatcher i och med att den senaste bataljen sköts framåt i spelschemat. Tuffa testar i London mot såväl Arsenal som Chelsea med fullt godkända (med beröm) prestationer och resultat i bagaget. Liverpool hade även dem en lyckad inledning där Stoke besegrades med uddamålet i en välspelad 1-0 match där managern Brendan Rodgers hoppas att han har tagit nästa steg med sin spelidé till den här säsongen.

Inga större förändringar att vänta hos de båda lagen, eventuellt med något undantag. Aston Villa har alltjämt Charles N’Zogbia på skadelistan medan Liverpool har Luis Suarez avstängd under de inledande omgångarna samtidigt som Sebastian Coates är långtidsskadad. För hemmalagets del finns det dock ett par frågetecken i mittlåset, där båda mittbackarna Nathan Baker och Ciaran Clark är osäkra till start.

18156 Liverpool v Stoke City - Premier League

Aston Villa hade flyt med ett par domslut mot Arsenal (3-1 seger) men desto mer otur mot Chelsea (2-1 förlust) i en match där man likväl kunde ha fått med sig poäng efter en bra insats. Alldeles för tidigt för att dra några större slutsatser, men de inledande matcherna pekar på att man bör placera sig bättre än en 15:e respektive 16:e plats i tabellen som de två senaste säsongerna har inneburit.

Paul Lambert har ända sedan nyårsskiftet (man var otroligt uddlöst under inledningen av fjolåret) fått igång ett grundspel framåt där man har en riktigt vass trio längst fram med snabba Agbonlahor och Weimann på flankerna och en riktigt skarp Benteke inne i boxen. Den sistnämnde herren, som förvånansvärt nog inte har snappats upp av en större klubb ännu, har inlett säsongen lysande med 3 mål, den senaste kassen en vacker sådan där han stillastående slog till med fel fot. Försvarsspelet är dock alltjämt inte lagets signum och även om länken mellan mittlåset och de sittande mittfältarna har sett ut att fungera bättre under de inledande två matcherna att jämföra med fjolåret, så får det fortfarande klassas som ett lag som släpper till något för mycket.

Liverpools anfallsspel imponerade senast där man kom upp i totalt 26 avslut, tyvärr för ”The Reds” del så var både målställningen och en fenomenal Asmir Begovic i Stoke-målet i vägen. I det stora hela var det dock ganska fyndigt där man har fått in ett par intressanta spelartyper i den offensiva triangeln där Sturridge, Coutinho och Aspas spelade sig fram till farligheter vid upprepade tillfällen sist. Det kvarstår dock att managern inte direkt har ligans främsta backlinje till sitt förfogande där en meriterad Pepe Reina i målet har ersatts av en mer oprövad Simon Mignolet som kan varva fantastiska ingripanden med mindre lyckade sådana. Även om man släppte till relativt få möjligheter senast så var det ändå kvalitetschanser som gavs bort via en ramträff, räddad boll på mållinjen samt en sumpad straff mot ett uddlöst lag. Kvällens motstånd bör kunna hota desto mer frekvent.

Aston Villa har inte lyckats hålla nollan intakt i 24 Premier League-matcher i följd. Liverpool släppte in 1,42 mål per ligamatch utanför Anfield ifjol. 12 av de 13 senaste bortamatcherna har landat på minst 3 gjorda mål, dvs någorlunda målrikt där man inte klarar av att stänga igen alltför ofta.


Tror att vi kan ha en trevlig tillställning framför oss, och när vi får ett nästintill identiskt odds på överspelet så ger jag den här spelvarianten grönt ljus, där exempelvis Expekt ligger lågt med 1,52 i jämförelse. Båda lagen att stå för minst ett mål i matchen spelas strax över medel.

/Puyol