Fortsätter på söndagens spelutbud när nästa spelobjekt ska hämtas från Premier League-fotboll, nu med ett besök i Birmingham och Villa Park. Aston Villa tar emot Liverpool där värdefulla poäng står på spel vad gäller fortsatt överlevnad samtidigt som drömmarna om Europa ska leva vidare. Tror mycket väl att målen kan komma även i det här mötet, speciellt med tanke på hur det gästande laget uppträder, samtidigt som det ska bli väldigt intressant att se hur hemmalaget uppträder i jakten på ytterligare en fullpoängare. Anser att linan kan vara aningen generös.

  • Match: Aston Villa – Liverpool
  • Spel: Över 2 mål asian
  • Odds: 1,69 @ Unibet
  • Units: 4/5
  • Spelstopp: 15.05

Aston Villa har länge sett hopplöst avsågat ut, och även om jag alltjämt tror att extremt mycket ska till för att man ska ha några möjligheter till fortsatt överlevnad så har åtminstone gett det här en ärlig chans. Några oavgjorda resultat för mycket har bidragit till att man inte har kunnat krympa avståndet ännu mer, men man har nu ändå tagit poäng från 7 av sina 11 senaste ligaframträdanden och i sina 3 senaste hemmamatcher har man vunnit två och även tagit poäng mot serieledande Leicester. Managerskiftet med Remi Garde har inte inneburit några avsevärda lyft i några moment av spelet sedan han kom in, men han kan ha hittat någorlunda rätt i hur han ska ställa upp sitt lag. Defensivt är man fortfarande inte starkt nog, med ett ojämnt målvaktsspel där nu Mark Bunn står som förstaval, men man börjar få utdelning framåt där man hittar fler kombinationer samtidigt som man har varit giftigt i luftrummet på fasta situationer. Ett inslag som har fungerat, välbehövligt då man inte har varit bra nog med bollen i spel, även om jag anser att man kan syna vissa lyft även där. Kreatören Carles Gil har växlat upp och en skadeförföljd och utfryst Gabriel Agbonlahor gjorde mål så fort han fick chansen förra helgen. Han saknar exempelvis Rudy Gestedes kraft i luftrummet, men har genombrottskraft som kan vara till nytta här. Trots att det här är Premier Leagues svagaste anfallsspel, så även sett till målproduktionen, så har man över sina 8 senaste hemmamatcher i ligaspelet endast misslyckats med att måla mot topplagen Arsenal och Manchester City.

Hemmalaget kommer till spel utan mindre alternativ till anfallet där Jordan Ayew alltjämt är avstängd medan Libor Kozak är skadad. Jordan Amavi och Adama Traore är strukna sedan tidigare. Frågetecken på Rudy Gestede, Carlos Sanchez och Alan Hutton där någon av dessa herrar kan vara redo för comeback.

astonvilla_200x200liverpool_200x200

Liverpool fortsätter att rada upp högst ojämna prestationer och även resultat där man har haft en förmåga att pendla väldigt mycket över 90 minuter från match till match. Bidragande till att man ska ge upp sina drömmar om en plats i toppskiktet, och även om jag anser att man kunde syna det relativt tidigt i säsongsinledningen så har några minnesvärda matcher under Jurgen Klopps korta tid här inte lyft tillräckligt. Trots lagets svårigheter när man har gått upp mot låga försvarslinjer, med större ytor att gå på så har ”Reds” emellanåt varit skickligt på att hitta sina kombinationer och det är i områden man kan vara relativt fyndigt. Bortalaget har vridit upp målskörden sedan managerskiftet, men i första hand har man varit väldigt sårbart defensivt. Liverpool har släppt in minst två mål i 5 av sina 6 senaste ligamatcher, vilket är väldigt svagt facit och bidragande till att man endast har lyckats vinna en (5-4 mot Norwich) av dessa matcher, där man har haft en förmåga att bjuda på något för enkla misstag och mål eller möjligheter till avslut i överlag. Senast var man två bollar upp hemma mot Sunderland man lyckades likväl inte stå upp och även här har målvaktsspelet varit ett stort frågetecken där Simon Mignolet inte är bra nog för att leda bortalaget.

Bortalagets skadelista har minskat avsevärt på slutet men man saknar alltjämt Martin Skrtel i mittlåset. Dejan Lovren och Steve Caulker står som frågetecken på samma positioner medan även Joe Allen är tveksam. Danny Ings och Joe Gomez är långtidsskadade sedan tidigare.


Tror mycket väl att Liverpool kan lura in Villa till att föra spelet över större delar av matchen, och även om det i första hand kommer gynna gästerna så är deras försvarsspel tillräckligt instabilt för att man ska släppa upp motståndet vid mer än ett tillfälle. Med Liverpool i spel, och med ett Aston Villa som måste gå för fullpoängare (måste vinna minst 6-7 matcher till), så anser jag nog att den här linan är intressant. Villa har, över sina 13 senaste ligamatcher, endast gått under 2 mål mot West Brom och Crystal Palace som är väldigt uddlösa för tillfället. Bidragande till att den här säkerhetslinan känns väldigt gångbar till närmare 1,7 ggr. Minst 3 mål med hela insatsen åter vid exakt 2 gjorda mål i matchen testas med en insats strax över medel.

/Puyol