Söndagen bjuder på ytterligare två matcher när Premier League-fotbollen ska sparkas vidare, bland annat här i Birmingham där jag väljer att koncentrera mig på det som ska summera den här omgången. Aston Villa tar emot Leicester i ett möte mellan två lag i de nedre regionerna av tabellen, men medan det ena laget ser ut att åter vara på rätt spår så är motståndet kvar i en desto mer negativ trend. Svårt att låta bli att spela emot ”Foxes” i nuläget som även har väldigt svårt på resande fot. Testar en mindre insats när vi närmar oss 2,5 ggr.

  • Match: Aston Villa – Leicester
  • Spel: Aston Villa
  • Odds: 2,40 @ Bwin
  • Units: 3/10
  • Spelstopp: 17.00

Aston Villa har, en tredjedel in i säsongen, haft sina perioder åt båda håll och positivt nog för deras del så får den nuvarande ses som en någorlunda bra sådan med tanke på vad man hade bakom sig innan dess. Efter 6 raka förluster i ligaspelet, där man nollades i 5 av dessa matcher, så är man tillbaka på banan på nytt och det utan något nederlag över de 4 senaste matcherna där man dessutom plockade en efterlängtad fullpoängare senast. Ett svårspelat Crystal Palace besegrades i ett någorlunda svårt bortamöte, trots att motståndet hade 17-5 i avslut, och det är främst där ”The Villans” har haft sina svårigheter – anfallsspelet. Paul Lamberts manskap är något håglöst i anfallsväg där man har svårt för att etablera ett spel på motståndarnas planhalva när de själva har initiativet, något man måste förbättra. Positivt dock att Christian Benteke, tillbaka efter avstängning och en långtidsskada innan dess, fick stå som matchvinnare senast och hans närvaro inne i boxen kommer behövas säsongen ut. Ytterligare något positivt är att försvarsspelet åter ser ut att vara på rätt spår, trots att de 3 främsta alternativen på mittbackspositionerna har saknats där kombinationen Clark/Okore har fungerat förvånansvärt bra. Här har man ändå en grund att stå på och när det väl stämmer är man någorlunda stabilt kring det egna straffområdet.

Hemmalaget kommer till spel utan Joe Cole. Positivt att Fabian Delph har börjat träna på nytt men blir borta i någon vecka till. I övrigt saknas mittbackarna Ron Vlaar, Philippe Senderos och Nathan Baker sedan tidigare.

astonvilla_200x200leicester_200x200

Leicester, som är desto starkare hemma på Filbert Way, fick mitt förtroende senast när man tog emot Liverpool men City svek trots att man tog ledningen där man i slutändan fälldes av individuella missar. ”Foxes” har, likt dagens motstånd, haft en hel del svårigheter med målproduktionen och även om anfallsspelet var något bättre senast så skapar man inte tillräckligt med kvalificerade målchanser, och det blev inte någon enklare uppgift att etablera något större tryck på motståndet senast efter att Wes Morgan blivit målchansutvisad med halvtimmen kvar. Lagkaptenen, som ändå har varit en av de pålitligaste korten hos bortalaget, saknas därmed i det här mötet och det får ses som ett avbräck i mittlåset. Nykomlingen, suveräna i Championship i fjol, inledde säsongen med mycket energi men kommer troligtvis behöva förstärka ytterligare även om Ulloa och Cambiasso har varit två intressanta inslag. Frågan är om managern Nigel Pearson är kvar på posten när man åter får börja handla i januari och han får ses som väldigt pressad i dagsläget om den här negativa spiralen fortsätter. Leicester har nu endast lyckats plocka två poäng från sina 9 senaste ligamatcher och man kliver in i den här omgången som jumbo. Än mer anmärkningsvärt att man har förlorat 6 av de 7 ligamatcherna, där man har nollats i 5 av dessa, som har spelats utanför King Power Stadium.

Bortalaget saknar alltså Wes Morgan som är avstängd. Dave Nugent, som var borta senast, står som ett frågetecken även i det här mötet. I övrigt är truppen intakt.


Hade lite känsla för överspelet/lag i första hand, men den blir svårare att motivera då man endast har lyckats med det vid ett tillfälle under hela säsongen. 2,4 ggr på raka segern får dock ses som godkänt. Villa ser ut att vara aningen mer tryggt i sitt grundspel, framförallt på egen planhalva, där man är mer välmående än motståndet. Något större självförtroende hos hemmalaget som, utöver segern senast, även hade ledningen långt in i de två föregående omgångarna vilket tyder på att man är på rätt väg. Gästerna är inne i en väldigt negativ trend utöver att man har varit väldigt svagt utanför hemmabanan. Den raka hemmasegern på Aston Villa spelas med en insats under medel.

/Puyol