Precis lite mer än halva säsongen färdigspelad där vi fortsätter att spela på Premier League-fotbollen som alltjämt är oerhört spännande. Helgens enda bidrag hämtas från Birmingham och Villa Park där ett nu lite mer optimistiskt Aston Villa tar emot ett Leicester som bekant har varit sensationen i toppen. Det här behöver kanske inte bli alltför välspelat, men tror likväl att vi kan få se gott om kvalitetschanser. Garderingen måste nog synas.

  • Match: Aston Villa – Leicester
  • Spel: Över 2 mål asian
  • Odds: 1,68 @ Unibet
  • Units: 4/5
  • Spelstopp: 18.30 16/1

Aston Villa plockade en livsviktig fullpoängare tidigare i veckan när Crystal Palace besegrades med 1-0. Det var inte bara säsongens första hemmaseger, men även den första vinsten sedan ligapremiären i augusti. Även om jag inte anser att managerskiftet med Remi Garde in har inneburit något spelmässigt lyft, där det alltjämt kan vara något rörigt på den egna planhalvan samt väldigt fantasilöst framåt, så har man ändå vridit upp poängskörden där ändå hälften av det antalet har plockats in från december och framåt. Lite mindre optimism och framåtanda till trots, Villa har alltjämt väldigt mycket arbete kvar framför sig och jag skulle utgå från att man kommer behöva vinna minst 7-8 matcher till för att kunna rädda kontraktet – och att det är just segrar man måste gå för, med den luften som ändå har skjutits in, gör att vi har en intressant tillställning framför oss när man går upp emot ett lag som har visat upp ett vägvinnande offensiv.

Hemmalaget saknar Alan Hutton samt långtidsskadade Jordan Amavi och sommarvärvningen Adama Traore sedan tidigare. Jack Grealish, Carlos Sanchez och Gabriel Agbonlahor har varit otillgängliga på slutet och står som frågetecken inför det här mötet.

astonvilla_200x200leicester_200x200

Leicester studsade tillbaka efter att ha gått segerlöst och nollats i 3 ligamatcher i följd när man besegrade ett svårspelat Tottenham på bortaplan, en skalp som innebär att man är i delad serieledning med Arsenal med 17 omgångar kvar att spela – vilket alltjämt känns väldigt skruvat. Claudio Ranieris manskap, som länge var det enda laget i ligan att ha gjort mål i samtliga matcher, har lyckats täta till defensiven (vilket absolut inte har varit det man har levt på) och fått lite grus maskineriet framåt, men trots att siffrorna på resultattavlan har minskat markant på slutet så tycker nog ändå att man är i nivå rent spelmässigt. ”Foxes” skapar alltjämt tillräckligt från varje match och har kapabla poängspelare (Mahrez och Vardy) som kan trivas i den här typen av matcher där det kommer uppstå möjligheter och ytor för bortalagets omställningar. Samtidigt så kan man straffas för att man, emellanåt, ger upp något för mycket av kommandot till sina motståndare och även om man nu har hållit nollan intakt på slutet så har det inte alltid varit fallet.

Bortalaget kommer till spel utan Jeffrey Schlupp som är struken sedan tidigare. Även Matthew James, som alltjämt väntar på sin säsongsdebut, är otillgänglig för spel med en gammal långtidsskada.


Jag är nog relativt övertygad om att Villa, som inför mötet med Palace hade gått 8 ligamatcher i följd med minst 2 gjorda mål (insatsen åter), kommer vara det spelförande laget i ganska stor utsträckning – och det kan passa Leicester ganska så väl. Hemmalaget har börjat öppna upp framåt, men bjuder alltjämt på något för mycket och här kommer försvarslinjen sättas i rörelse. Mötet med Palace var länge 50/50 innan det första målet kom, med skillnaden att även om man kan vara lika tryggt i sin spelidé som Leicester, så har man inte den typen av poängspelare som bortalaget ändå har. Gästerna har en förmåga att skapa väldigt mycket med relativt lite boll i ägo, och det här är ett motstånd man ska kunna straffa på djupet då man borde kunna erövra bollen ett par gånger på farliga ytor när Villa förflyttar sig långsamt i uppspelsfasen. Även noterbart, hemmalaget måste gå för att vinna sina matcher, vilket kan bli en intressant faktor om motståndet skulle vara uppe på ett mål med kvarten kvar att gå. Överspelet testas med en gardering, minst 3 gjorda mål i matchen med insatsen åter vid 2 spelas med en insats över medel.

/Puyol