Hämtar ytterligare ett spelobjekt från Premier League-omgången där vi nu rör oss vidare till Birmingham där stadens bidrag i högsta divisionen och dess existens ser ut att vara något hotad. En svag formtrend för Aston Villas del som eventuellt måste lyfta inför en mer knepig återstående vecka där man nu gästas av Hull City. Trots ett gäng svaga insatser så vill jag nog gilla lagets möjligheter i det här mötet där en lägre insats testas med en gardering.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Aston Villa – Hull
  • Spel: Aston Villa (insatsen tillbaka vid oavgjort)
  • Odds: 1,70 @ Bwin
  • Units: 3/10
  • Spelstopp: 16.00 3/5

Aston Villa lyftes fram som en nedflyttningskandidat inför säsongen och har nu efter en rad svaga prestationer och resultat placerat sig i riskzonen. Man har nu endast spelat in en poäng från sina 6 senaste matcher, och vill det sig illa med resultaten på övriga arenor kan Paul Lamberts manskap, i värsta fall, tillhöra Championship till nästa säsong. I samma veva kan man även säkra kontraktet här på Villa Park och det här får ses som en rejäl nyckelmatch med tanke på det återstående spelschemat. Laget har sina främsta svårigheter framåt vilket blev än mer tydligt när Christian Benteke, Villas ledande målgörare, gick sönder för några veckor sedan och det var först nu i förlustmatchen mot Swansea (4-1) som man lyckades stå för sitt första spelmål på drygt 470 minuter.

Utöver Bentekes frånvaro och ett par långtidsskador att räkna bort sedan säsongsstarten kommer hemmalaget till spel med frågetecken på Joe Bennett som troligtvis ändå inte hade tagit plats i elvan. I övrigt är truppen oförändrad att jämföra med föregående omgång.

astonvilla_200x200hull_200x200

Hull kommer nog ha all anledning att se tillbaka på en väldigt lyckad säsong som nykomling där ”Tigers”, utöver att man klart för finalen i FA-cupen, går mot ett säkrat kontrakt även om man skulle gå tomhänt från sina 3 återstående matcher där högst teoretiska möjligheter skulle kvarstå i sådana fall. Den klara förlusten mot Arsenal, som man har kvar att möta i cupfinalen, följdes dock upp med en bra upphämtning i bortamötet med Fulham där ett underläge på två bollar hämtades in den avslutande kvarten. Det var med stor sannolikhet den sista poängen som behövdes för Steve Bruces manskap, och även om man troligtvis var något jämnare innan årsskiftet har något att bygga vidare på till nästa säsong.

Bortalaget förväntas ställa upp med samma trupp som senast, vilket innebär att Allan McGregor alltjämt saknas i målet. Även Robbie Brady och Paul McShane stryks sedan tidigare.


Aston Villa upplever sin svagaste period under den här säsongen och måste få med sig något från det här mötet. Efter det här har man bortamatcher mot både Manchester City och Tottenham kvar att spela, och även om trenden inte direkt talar för det så får den här uppgiften ses som överkomlig. Hull, som under de 6 tävlingsmatcherna som har spelats mellan de båda lagen under 2000-talet, ännu inte har gjort något mål (samt förlorat 5 av dessa tillställningar) på motståndet kan stå inför vissa svårigheter där man ur vissa avseenden ser ut att vänta och trampa på den återstående cupfinalen. Lyckas hemmalaget, som har visat upp sin talang vid ett par tillfällen under säsongen, städa bort de individuella misstagen så är försvarsspelet ändå mer slipat nu att jämföra med fjolåret och kan man även få utdelning framåt så kan den här matchen vara deras.

Testar en insats under medel på Aston Villa som matchvinnare men med insatsen åter vid ett oavgjort resultat.

/Puyol