Premier League-fotbollen är tillbaka på nytt för oss som inte fick nog under helgen. Full omgång över tisdagen och onsdagen där vi inleder med spel i Birmingham och på Villa Park där det återigen kan bli ångestladdat för hemmasupportrarna. Aston Villa måste börja rada upp en vinstsvit mot ett Everton som också har varit en besvikelse så här långt. Dock viss skillnad i grundkapacitet där jag ändå menar på att ett alltjämt väldigt offensivt skickligt bortalag kan vara på gång. Närmare dubbla insatsen lockar en hel del.

  • Match: Aston Villa – Everton
  • Spel: Bortalaget över 1,5 mål
  • Odds: 1,92 @ Unibet
  • Units: 5/5
  • Spelstopp: 20.45 1/3

Aston Villa är som bekant i fritt fall och ska efter ytterligare en förlust vara oerhört tacksamt över att avståndet till säker mark ligger kvar på 8 poäng, enbart tack vare att de övriga konkurrenterna i bottenskiktet också åkte på förluster under helgen. 0-6 hemma mot Liverpool följdes upp med en bortaförlust med 2-1 mot Stoke, en match där siffrorna blev aningen generösa och man var egentligen aldrig särskilt nära några poäng. Managern Remi Garde tog som bekant över ett uppdrag som såg hopplöst ut och han har även öppet medgivit att han saknar professionalitet på några håll i truppen. Villa saknar även en striker, ett kreativt anfallsspel där man i första hand har väldigt svårt i uppspelsfasen och ett tryggt grundspel i försvarslinjen där man har en förmåga att bjuda sina motståndare på något för enkla luckor. Trots att även målvaktsspelet har varit ett frågetecken så var det faktiskt Mark Bunn, som inledde säsongen som reserv, som höll siffrorna nere senast.

Hemmalaget har inte drabbats av några nya skador där Carlos Sanchez, Jordan Amavi, Adama Traore och Libor Kozak stryks sedan tidigare. Frågetecken på Jack Grealish som eventuellt kan finnas med i truppen.

astonvilla_200x200everton_200x200

Everton har, under en säsong där de utpräglade topplagen har sviktat, varit en besvikelse för man skulle kunna ha potential till att skugga toppskiktet så som det här spelåret har utvecklat sig. Managern Roberto Martinez är dock under viss press efter ett lyckat debutår, nu placerar man dock sig i mittenskiktet där avståndet till Europa-platserna ligger på över 9 poäng, men med en match mindre och något jämnare resultat under slutspurten så har är chanserna inte helt döda. Det ska nämnas att ”Toffees” ändå har haft en förhållandevis bra period under februari. Både Newcastle och Stoke (borta) besegrades med 3-0 och man avancerade vidare i FA-cupen efter att ha besegrat Bournemouth. Däremellan åkte man på en hemmaförlust mot West Brom, men trots att man nollades och förlorade ska det nämnas att man spelade relativt bra i en match där man hade förkrossande 33-5 i avslut. Noterbart att man, till skillnad från Villa, hade spelledigt i helgen (uppskjuten match pga ligacupfinalen) där man har haft chansen att slipa på fler detaljer.

Bortalaget har det oerhört bra ställt på skadefronten just nu, vilket inte alltid har varit fallet under den här säsongen, där ingen startspelare överhuvudtaget saknas i nuläget. Muhamed Besic, Tylas Browning och veteranen Tony Hibbert är dock otillgängliga för spel.


Everton vann höstmötet med 4-0 och har slagit den här linan mot det här motståndet i 7 raka matcher – jag vill ge dem väldigt bra chanser till att slå den på nytt. Det ska bli intressant att följa Villas uppträdande och framförallt hur man reagerar när man väl släpper in ett mål – vilket jag anser att möjligheterna ska vara relativt goda för. Man har antingen rasat eller vikit ner sig i perioder i de senaste två omgångarna och noterbart att några enstaka poäng inte är bra nog, man måste gå för att vinna. Med tanke på hur man kan vara i sin speluppbyggnad så ska ett Everton som ändå är förhållandevis tydligt i sin press högre upp än den egna tredjedelen så vill jag även ge gästerna någorlunda goda möjligheter till att stjäla bollen för att sedan ställa om vid ett par tillfällen. Jag tycker även att Everton har visat vissa signaler på att man kan vara på gång och stå för en bra slutspurt. Trots att resultaten inte har gått lagets väg alla gånger så är det ändå noterbart att endast Leicester, Tottenham och Manchester City har gjort fler mål än gästerna så här långt. Everton att stå för minst två mål i den här matchen spelas med en insats över medel.

/Puyol