Den inledande cupomgången avklarad och vi kan nu återigen rikta in oss på Premier League-fotbollen som sakta men säkert kommer trumma igång på nytt efter årsskiftet. Vi inleder på spel på Birmingham och Villa Park där ett väldigt utsatt Aston Villa tar emot ett Crystal Palace som alltjämt skuggar toppskiktet. Jag hade nog kunnat se gästerna som större favoriter och gillar den här spelvarianten där en potentiell fullpoängare kan garderas.

  • Match: Aston Villa – Crystal Palace
  • Spel: Crystal Palace 0 asian handicap
  • Odds: 1,76 @ Unibet
  • Units: 4/5
  • Spelstopp: 12/1

Aston Villa har som bekant gått oerhört tungt och tvingades under helgen till ett omspel efter att ha misslyckats med att besegra League Two-laget Wycombe. Innan dess förlorade man två nyckelmatcher i följd mot motstånd (Norwich och Sunderland) som också är inblandade i nedflyttningsstriden, bidragande till att några oavgjorda resultat veckorna innan det inte har hjälpt nämnvärt. Villa parkerar alltjämt hjälplöst sist i tabellen och har 11 poäng upp till närmsta lag på rätt sida om strecket, och då jag skulle utgå från att man kommer behöva vinna minst 9 matcher för att kunna hålla sig kvar så känns det inte alltför lovande när man inte har lyckats med det sedan ligapremiären. Det är alltså 19 ligamatcher i följd utan en fullpoängare där jag har svårt att komma ihåg ett Premier League-lag som har sett så här håglöst ut efter halva säsongen. Managerskiftet med Remi Garde in har inte inneburit något lyft för ett hemmalag som alltjämt har väldigt ont om idéer framåt, där man är väldigt segt på att sätta de vägvinnande passningarna på den sista tredjedelen av banan, samtidigt som man bjuder på något för enkla mål eller åtminstone möjligheter till avslut. Till den här matchen väntar även ytterligare rotationer i försvarslinjen.

Hemmalaget kommer till spel utan kaptenen Micah Richards, vilket måste ses som ett kännbart avbräck i defensiven. Även nyförvärvet Adama Traore samt Alan Hutton stryks. Jordan Amavi saknas sedan tidigare med en långtidsskada. Ett par frågetecken på Carlos Sanchez (skada), Jack Grealish (sjukdom) samt Gabriel Agbonlahor (skada/på väg bort).

astonvilla_200x200crystalpalace_200x200

Crystal Palace har, utöver avancemanget i FA-cupen där Premier League-kollegan Southampton besegrades, gått aningen sämre i ligaspelet strax innan och efter nyår där man nu har gått 3 matcher i följd utan några mål framåt. Det till trots, man skuggar alltjämt toppskiktet och är faktiskt endast två poäng från en garanterad Europa-plats, vilket är värt att poängtera under en säsong där exempelvis Leicesters framgångar har lyfts fram. Alan Pardew har gjort ett utmärkt jobb med ”Eagles” där man, att jämföra med motståndet, är tryggt i sin spelidé. Speciellt i sitt försvarsspel där man är svårt att slå hål på när man väl går upp i ledning, något man nästan gick helt rent på under hela det föregående spelåret. Skadelistan har även lättat inför det här mötet där man till exempel återfår Yohan Cabaye, en kvalitetsspelare som kan spela för topplagen, efter avstängning i förlustmatchen mot Chelsea. Skulle man dock lyfta fram något så är det att Palace saknar en striker där en klar majoritet av målen och poängen kommer från trion bakom den ensamma toppen. Men med tanke på hur pass rörigt hemmalagets försvarslinje kan agera så anser jag att gästernas omställningsspel på sina flankspelare kan bära tillräckligt långt.

Bortalaget har dessvärre ett avbräck framåt sedan tidigare där Yannick Bolasie. Frågetecken på anfallsalternativen på topp i form av Connor Wickham och Dwight Gayle där båda är tveksamma till spel, men i övrigt är truppen intakt.


Jag gillar det här spelalternativet där bortasegern kan garderas. Ett Villa utan en seger sedan bortapremiären och alltjämt utan en vinst här på hemmabanan där man rent kvalitetsmässigt inte har varit bättre än siffrorna som man står på i nuläget. Ett Palace som är mer tydligt med vad man vill göra framåt kan nog trivas med att låta hemmalaget föra spelet där jag gillar gästernas möjligheter till att fånga upp bollen relativt tidigt för att sedan ställa om. Crystal Palace att vinna med insatsen åter vid ett oavgjort resultat (0 asian handicap) spelas strax över medel.

/Puyol