Säsongens absolut sista match på Villa Park i Birmingham där hemmapubliken har chansen till att bevittna sitt Aston Villa spika Premier League-kontraktet mot ett Chelsea som jagar en plats i Champions League till nästa säsong. Lördagens enda Premier League-match kan bli en välspelad sådan där jag återigen väljer att koncentrera mig på en spelvariant som verkligen går hem hos det ena laget.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Aston Villa – Chelsea
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 1,64 @ Nordicbet
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 11/5 13.45

Aston Villa har spelat upp sig avsevärt sedan den hemska perioden man hade runt jul och nu är man defenitivt i förarsätet vad gäller fortsatt spel i högstaserien till nästa säsong. Man har nu 4 lag bakom sig ner till strecket utöver det närmsta laget nedanför som nu är hela 5 poäng efter, och platsen spikas med all säkerhet antingen via en vinst här eller om Wigan skulle misslyckas med att besegra Arsenal på bortaplan den kommande veckan. Chelsea har även dem slagläge på sin målsättning inför avslutningen. Det oavgjorda resultatet senast mot konkurrenten Tottenham var inte bra nog, men inte dåligt heller där man alltjämt placerar sig 3 poäng före det laget som närmast hotar utanför en Champions League-plats. Minst 3 av 6 möjliga poäng räcker för att åtminstone placera sig bland topp-4.

Aston Villa har ett par långtidsskador som har räknats bort sedan tidigare. Matthew Lowton är ett frågetecken, i övrigt ska samtliga nyckelfigurer vara på plats. Chelsea kommer till spel utan Eden Hazard, Jon Obi Mikel och Ryan Bertrand.

De här lagen möttes dagen innan julafton på Stamford Bridge, en match Chelsea vann med fullkomligt förkrossande 8-0. Här någonstans hade Aston Villa sin svagaste period på många år, och uppryckningen sedan dess är en rejäl sådan för Paul Lamberts manskap. Försvarsspelet är bättre, om än fortfarande inte fullt så stabilt, medan anfallsspelet är betydligt skarpare. 29 av lagets 44 mål i ligaspelet har gjorts efter nyårsskiftet på 16 matcher att jämföra med vad man lyckades med i de föregående 20 matcherna. Det är även via den här lagdelen som Villa har skördat majoriteten av sina poäng som därmed har bidragit till att man har lysande chanser till att hålla sig kvar.

I takt med att slutet har börjat närma sig så ser det unga materialet hos Villa ut att ha anpassat sig till spelsättet allt bättre. Man är mer bekväma med bollen samtidigt som omställningsspelet har blivit ett väldigt bra vapen. Firman Christian Benteke och Gabriel Agbonlahor (bilden) har varit sylvasst med 13 respektive 8 ligamål under det nya året. Båda två kommer kunna hota även idag med tyngd respektive fart inne i boxen.

Chelseas egenskaper kanske inte behöver motiveras lika starkt och även under en, redan från start, kritiserad Rafa Benitez ledning så går laget på ett starkt sätt i nuläget, speciellt i anfallsväg där man har en hel del kreativitet framåt. Är det dock någon punkt jag fortfarande är något skeptisk till är hur pass mycket det har roterats i försvarslinjen den senaste tiden, något som inte har slagit ut på ett positivt sätt alla gånger.

Aston Villas försvarsspel är som det tidigare har nämnts inte lagets främsta sida och man har nu inte lyckats hålla nollan intakt i 20 ligamatcher i följd. Chelsea har släppt in minst ett mål i 12 av 18 bortamatcher i ligaspelet.


En insats strax över medel på att båda lagen står för minst ett mål i dagens match.

/Puyol