Fullspäckad Premier League-omgång med ett flertal intressanta spelmöjligheter, så även den tredje denna lördag för egen del, den här gången med ögonen på Birmingham och Villa Park. Aston Villa tar emot Cardiff där jag gillar det ena lagets poängchanser. Halvgarderingen testas.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League
  • Match: Aston Villa – Cardiff
  • Spel: Cardiff dubbelchans
  • Odds: 1,83 @ Unibet
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 16.00 9/11

Aston Villa hade en väldigt positiv inledning på säsongen, och trots uteblivna resultat vid ett par tillfällen mot tufft motstånd så var prestationerna allt som oftast väldigt bra. Sedan den imponerande insats mot Manchester City i slutet av augusti har man nu gått utan en seger i 4 raka ligamatcher där man, för ovanlighetens skull, har haft svårigheter framför motståndarnas mål.

Hemmalaget kommer till spel utan ett par ordinarie startspelare där Gabriel Agbonlahor, Andreas Weimann och Antonio Luna är otillgängliga pga skador, stort frågetecken även på Fabian Delph som har varit sjuk i veckan. Jores Okore, Charles N’Zogbia, Joe Bennett och Gary Gardner är, sedan tidigare, inte heller tillgängliga för spel.

card

Cariff var den nykomlingen som antagligen hade bäst förutsättningar till att etablera sig i Premier League, men inledningen har varit något ojämn rent resultatmässigt. Det till trots så tillhör man mittenskiktet av tabellen, en poäng framför dagens motståndare, där den senaste prestationen blev en minnesvärd sådan. Även om matchen i sig inte var någon höjdare så var 1-0 segern över rivalen Swansea i ett historiskt möte en hyfsad boost för laget.

Bortalaget har endast nyförvärvet Andreas Cornelius på sin skadelista, i övrigt ser det väldigt positivt ut.


Väljer att främst fokusera på hemmalaget. Aston Villa står som favoriter där spelbolagen ger dem en segerchans på drygt 50 procent. För egen del så är jag något skeptisk till den storleken sett till vilket spel man har visat upp på slutet där man haft enorma svårigheter med att skapa och förvalta sina målchanser samtidigt som man inte är märkvärdigt på hemmaplan. Ifjol vann man endast 5 av 19 matcher i ligaspelet här på Villa Park och inledningen här har inte varit mycket bättre där man har förlorat 4 av 5 hemmamatcher. Till det så har man misslyckats med att göra mål i 4 matcher i följd. Toppforwarden Christian Benteke har varit skadad och formsvag efter sin återkomst. Ytterligare skador på flankspelarna Agbonlahor och Weimann har tvingat managern Paul Lambert till att göra ändringar i spelsystemet till en 3-5-2 uppställning där man inte kan utnyttja kanterna lika väl. Cardiff är i princip helt skonat från skadeproblematik och har ett välbalanserat lag, om än kanske något tunt framåt där man saknar en rejäl målskytt, men man kan ta med sig att man har hållit nollan intakt i strax över 180 minuter.

Inget mål framåt på över 360 minuter och endast 3 inspelade poäng av 15 möjliga på hemmaplan där man ännu inte har hållit nollan intakt. Anser att 1,83 på Aston Villa att inte vinna matchen är godkänt för spel. Dubbelchansen/halvgarderingen spelas på Cardiff.

/Puyol